Nuttige oefenwedstrijd voor Gieterveen

GieterveenWaar Gieterveen het voor de competitie nog opnam tegen het eerste elftal van Nieuw Buinen en vrij kansloos verloor, namen de groenhemden het in de winterstop op tegen het reserve-elftal van de oranjehemden. Dit bleek al snel een opponent te zijn die meer gelijkwaardig was, wat resulteerde in een doelpuntrijke wedstrijd.

Gieterveen opende het bal al na een paar minuten. Een pass van Jordi Bakker viel tussen de verdediging en de keeper in. De bal werd door Niek Drent opgepikt, waarna deze de bal simpel kon intikken. Tien minuten later kwam Nieuw Buinen langszij: een vrije trap van de zijkant werd ingetikt door een totaal ongedekte speler van Nieuw Buinen. Vlak hierna kwamen de gasten zelfs op voorsprong doordat een lange bal van Kevin Koerts verkeerd werd ingeschat door de achterhoede, waardoor er weer een speler van Nieuw Buinen alleen voor keeper Pruim verscheen: 1-2.

Daarna werd de schade voor de thuisploeg nog groter. Een foute terugspeelbal van Mulder werd onderschept door een speler van Nieuw Buinen die hem voorlegde waarna in een leeg doel kon worden ingeschoten: 1-3. Deze stand was op dat moment geflatteerd. Het spel ging gelijk op, en ondanks dat er bij Nieuw Buinen een aantal spelers speelden die het verschil kunnen maken, was Gieterveen geen moment slechter in het veldspel. Het was een open wedstrijd doordat er twee teams op het veld stonden die van achteruit op wilden bouwen en risico’s namen. Vlak voor rust verkleinde Gieterveen de marge weer: Kevin Meering onderschepte de bal op het middenveld en stuurde met een strakke pass Niek Drent weg, die zijn tweede van de avond maakte.

In de tweede helft wisselde de thuisploeg zes keer, waardoor er flink geschoven werd in het elftal. De wisselspelers lieten zich echter direct goed zien. Vlak na de aftrap was het Jordi Bakker die invaller Jerremy Weerts wegstuurde aan de rechterkant. Deze liet zijn tegenstander de hielen zien en legde strak voor op andere invaller, Ben Bitter, die de bal in de korte hoek schoof: 3-3. Gieterveen kwam hierna toch weer op achterstand doordat een vrije bal in één werd ingeschoten en keeper Pruim een penalty net niet kon keren: 3-5. Hier tussendoor was het Stefan van der Veen die vanuit een afgeslagen voorzet de gelijkmaker kon inschieten, maar de bal buurdorp Gasselternijveen inschoot. 

Een kwartier voor tijd kwam Gieterveen toch terug in de wedstrijd door een prachtige goal van Rideon de Vries. Hij legde een voorzet van Weerts met de rug naar de goal over de keeper. De thuisploeg was nog erg dicht bij de gelijkmaker door een kopbal van Weerts die tegen de lat belandde. Gieterveen kwam niet verder dan deze kleine 4-5 nederlaag, maar had absoluut een gelijkspel of meer verdiend, gezien het spelbeeld. Zondag speelt Gieterveen de eerste competitiewedstrijd tegen BNC.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Hardleers Buinen opnieuw onderuit

Opnieuw begon Buinen bijzonder slecht aan de wedstrijd, en kon men binnen de eerste vijf ...

Valthermond moeizaam langs Amicitia VMC

Vanwege de gesteldheid van het Groningse hoofdveld kozen de heren trainers van Amicitia VMC ...