Michiel Vedder: “Buinen gaat bouwen aan een sterk team”

BuinenIJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 en 25 januari aan de tweede helft van het seizoen. Voor FC Kanaalstreek reden genoeg om samen met een aantal spelers en trainers nog even terug te blikken op het eerste deel van het seizoen. Maar uiteraard is de blik vooral op de toekomst gericht: wat gaat de rest van deze voetbaljaargang de verschillende teams brengen?

Zoals altijd kan er maar één winnaar zijn, en moet er één deelnemer laatste worden. Momenteel is laatstgenoemde positie in de vijfde klasse F van het zondagvoetbal in handen van Buinen. Maar wanneer we voor de positieve benadering kiezen, dan zien de geelhemden dat het gat met Buinerveen slechts twee punten is. Volgens Michiel Vedder liggen er in de tweede seizoenshelft zeker kansen op punten: “Wij gaan de doelpunten niet zo makkelijk meer weggeven!”

Michiel Vedder...
Michiel Vedder…

Manco
Want dat was over het algemeen wel het manco bij de ‘Buunders’ volgens Vedder: “Vooral in het begin van het seizoen waren we vreselijk slordig. In de praktijk kwam het er dan op neer dat we na tien minuten voetbal al op een achterstand stonden. En dan ging het niet altijd om een 0-1, hoor.” Wanneer we de 22-jarige vragen naar een oorzaak, dan kan hij deze probleemloos benoemen: “We hebben veel te veel wisselingen gehad in de opstelling. Vooral voor jonge spelers geeft dit verwarring. En wij hebben best wel een aantal jonge spelers.” Maar dat de ploeg heus wel in staat is tot het neerzetten van een goede wedstrijd blijkt volgens Vedder onder andere uit het gelijkspel tegen de huidige nummer koploper Pesse: “Pas in de slotfase bogen zij de achterstand om. Dat was wel heel zonde!”

Verliezen
En omdat de resultaten voor de winterstop niet meevielen, is de blik nu vooral op de toekomst gericht. Hierover zegt Vedder het volgende: “Wij hebben niets meer te verliezen. De laatste tijd hebben we al een iets vastere basisopstelling, dus dat moeten we vasthouden. En dan is het zaak om vanaf nu vrijuit te voetballen.” En Vedder is er dan van overtuigd dat de resultaten ook wel komen. Maar dat is voor de speler niet heilig: “Punten zijn mooi, maar ik pak ze het liefst ook nog met verzorgd voetbal.” De lat ligt dus hoog in Buinen, dat na dit seizoen afscheid zal nemen van trainer Andries Bremer, die plaats maakt voor André Wever: “André moet gaan bouwen aan het team. Er zijn genoeg jonge, talentvolle spelers, dus ik ga ervan uit dat het een sterk team gaat worden!”

                      

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer wil zichzelf belonen tegen ‘Knoal’

Wanneer we Roy de Wijk vragen naar de reden waarom Alteveer slechts op de ...

Hans Kamphuis is nog lang niet klaar bij TEVV

We schrijven medio 2007: TEVV daalt af naar de zesde klasse van het amateurvoetbal, ...

Sten Vos: “Stadskanaal houdt de punten in eigen huis tegen Nieuw Buinen.”

Sten Vos verwachte een pittig seizoen, maar ziet Stadskanaal zondag winnen van Nieuw Buinen.