Borger verslaat directe concurrent

BorgerBorger heeft goede zaken gedaan door in eigen huis met 3-0 te winnen van de Griffioen. Na een moeizame eerste helft, waarin Borger enigszins tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong kwam, overtuigden de groenhemden in de tweede helft wel en leidde dit tot een verdiende 3-0 overwinning. Koning winter lijkt voorlopig zijn uittrede gedaan te hebben, waardoor de bal deze zaterdag weer ging rollen. Op een zonovergoten sportpark De Drift was vandaag het Friese de Griffioen de tegenstander. Een bekende opponent waar al menigmaal de degens mee werden gekruist en tevens een directe concurrent in de strijd om de bovenste plaatsen. De bezoekers stonden namelijk twee punten boven Borger al hadden zij wel een wedstrijd meer gespeeld. Het was dus afhaken of aanhaken geblazen voor de thuisploeg.

Door Ronald Bulthuis

Katachtige reflex
Op een hobbelige en moeilijk bespeelbare grasmat was het vandaag lastig om te voetballen en dit leverde in het begin van de wedstrijd dan ook een rommelig spelbeeld op. Beide elftallen staan bekend als voetballende elftallen, maar in deze wedstrijd kwam het voornamelijk aan op strijd leveren en de duels winnen. Kansen waren dan ook schaars al waren de betere mogelijkheden wel voor de Griffioen. De eerst echte kans was voor aanvaller Jeffrey Spelten die een voorzet echter wild over de deklat schoot. Borger had het lastig met de Griffioen, die toch het meeste balbezit hadden. Het leverde na een kleine twintig minuten spelen een hele grote kans op en menigeen had hem al geteld behalve doelman Stefan Viel, die met een katachtige reflex een zeker lijkend doelpunt voor kwam.

Getorpedeerd
Behalve die grote kans kreeg de Griffioen nog wel een aantal mogelijkheden, maar er werden vooral veel afzwaaiers geproduceerd. Borger had ook moeite om tot goede kansen te komen maar kwam na een half uur spelen wel op een 1-0 voorsprong. Martijn Ulenreef schoot een afgeslagen bal onberispelijk tegen de touwen. Na die 1-0 leek het duel te gaan ontbrandden nadat aanvaller Spelten door de doelman van de bezoekers werd getorpedeerd. De vlam sloeg even in de pan en Borger liet zich even mee gaan in het fysieke spel van de gasten. Gelukkig voor Borger deden de Friezen hier niet veel mee en wisten zij het net niet te vinden.

Beslissing
Na de rust was het zaak om het hoofd er bij te houden en de nodige strijd te blijven leveren om de drie punten in eigen huis te houden. Borger pikte dit uitstekend op en bracht al vroeg in de wedstrijd de beslissing door kort achter elkaar te scoren, na circa tien minuten in de tweede helft. Topscorer Luuk Kenter had zijn scoringsdrift van de eerste seizoenshelft meegenomen naar 2015 en voegde weer twee doelpunten aan zijn totaal toe. Na een prima actie van Spelten kon Kenter de bal eenvoudig binnenschuiven, waarna hij bij de derde treffer rustig bleef en de bal koeltjes binnen schoof na weifelend optreden van de doelman van de Griffioen. Met de 3-0 leek de wedstrijd ook wel beslist en had Borger de wedstrijd onder controle. Het hield achterin de rijen gesloten, waardoor er weinig kansen werden weg gegeven.

Jammerlijk
Doordat de Griffioen één op één ging spelen leverde dit veel ruimte op voor de thuisploeg en de 4-0 leek ook in de lucht te hangen. Het kreeg zelfs de ideale kans hiervoor door middel van een strafschop. Kuiper werd binnen de beruchte lijnen gevloerd, maar het buitenkansje was niet aan Ulenreef besteed. De slap ingeschoten strafschop werd gekeerd, waarna ook de rebound jammerlijk over het doel werd geschoten. Het duel sleepte zich voort naar het einde, want Borger geloofde het verder wel en de Griffioen was niet bij machte om het Borger echt moeilijk te maken. Zo werd er na negentig minuten afgefloten en kon Borger drie punten aan het totaal toevoegen en werd een directe concurrent verslagen. Door de overwinning op de Griffioen stijgt Borger een plaatsje naar de vierde plaats en heeft het zes punten achterstand op nummer drie Willemsoord, dat wel een wedstrijd meer heeft. Volgende week speelt Borger de uitwedstrijd tegen Wolvega.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

De Treffer ’16 zet Buinerveen aan de kant

De Treffer ’16 heeft in de kelderderby tegen Buinerveen haar tweede overwinning van het ...