Gasselternijveen blijft een staartploeg

GasselternijveenOndanks dat Gasselternijveen vrijwel de hele wedstrijd domineerde wist het toch niet te winnen in en tegen Zandpol. En ook het scoreverloop in de eerste helft wees nog niet op een aanstaande nederlaag, want het was na ongeveer tien minuten Dylan Visscher die de score opende. De vanaf rechts opgekomen middenvelder liep goed vrij en wist de bal knap over de inkomende keeper te “wippen” om daarna de bal tegen de touwen te schieten: 0-1. Na rust bleek het gebrek aan scorend vermogen Nieveen op te breken, en besliste Zandpol de wedstrijd.

Heupzwaai
Dit kwam mede doordat de gastheren in de rust één ander in de opstelling hadden gewijzigd. De laatste man kwam als gevolg van de wijzigingen in de spits te spelen, wat goed uitpakte. Ondanks dat de verdediging van Gasselternijveen goed stand hield, was het Zandpol dat de gelijkmaker maakte uit een corner. Waar Rick Bokhorst vakkundig aan de kant geworpen werd, was het Pietro Medas die hard in de kruising kopte. De overtreding werd niet gezien door de scheidsrechter en de goal werd dus goedgekeurd.

Gestrekt been
Vrijwel direct daarna mislukte een buitenspelval waardoor een speler van Zandpol op snelheid door kon. Michael Jordan liep goed mee en kon bij de tweede paal simpel binnen tikken: 2-1. Nieveen probeerde nog wel en kwam zelfs op gelijke hoogte door een goal van Edward MacDonald, maar deze werd afgekeurd omdat de scheidsrechter vond dat er met gestrekt been was ingekomen. Door de nederlaag kan Gasselternijveen maar geen afstand nemen van de onderste regionen: volgende week tegen Buinerveen volgt een nieuwe poging.