Borger boekte op bezoek bij Veenhuizen de eerste uitoverwinning van het seizoen.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger-verdediger Sam van Dijk zit in de mangel bij twee Veenhuizen-spelers.

Borger won afgelopen zaterdag het uitduel bij Veenhuizen verdiend gewonnen. Na een 0-1 voorsprong bij rust werd het uiteindelijk 1-3. Trainer Arne Joling benadrukte voorafgaand aan dit duel dat er een periode van vijf hele belangrijke wedstrijden aanbrak voor zijn ploeg. De eerste punten zitten dus na afgelopen zaterdag in de knip. In de slotfase maakte Borger het nog onnodig spannend, maar door de late goal van debuterend JO19-speler Juvensli Walle werd de 1-3 overwinning veilig gesteld. 

De beginfase was voor Borger. Vooral Hendrik Gustin kon gevaarlijk worden, maar werd een aantal keren hardhandig tegengehouden door de verdedigers van Veenhuizen, zonder dat de scheidsrechter van dienst ingreep. Aan de andere kant dook een Veenhuizen-speler plotseling op voor doelman Edwin Haandrikman, maar hij kon de inzet eenvoudig met de voet keren. De fase hierna was Borger veelvuldig aan de bal en kwam het via goede combinaties gevaarlijk door. Nadat de beide spitsen Hendrik Gustin en Gijs Roda al een aantal kansen jammerlijk hadden gemist was laatstgenoemde in de 28e minuut wel trefzeker. Na goed druk zetten van Benjamin Mazeau en een te korte terugspeelbal kon Roda de keeper omspelen en de bal in het lege doel werken. In het laatste kwartier voor rus werd het allemaal wat slordiger aan de kant van Borger en kwam het door onnodig balverlies een aantal keren onder druk te staan, zonder dat het grote kansen weggaf.

Rood voor Veenhuizen

Veenhuizen kwam goed uit de kleedkamer. Het vond de ruimte die Borger liet op het middenveld en kwam makkelijk aan het voetballen. Verder dan kleine speldenprikjes kwam de thuisploeg echter niet. In de 64e minuut kwam Borger op 0-2. Een vrije bal van Mazeau werd niet goed verwerkt door de keeper en Gustin was er als de kippen bij om de bal in te tikken. De wedstrijd leek helemaal in het slot te worden gegooid door de 2e gele kaart van Veenhuizen speler Slob, die uit frustratie scheidsrechter Jansen nog een duw gaf. Gek genoeg brak er een fase aan waarin Veenhuizen met een man minder het betere van het spel hadden. Borger hield het veld te groot en verloor de slag op het middenveld. In de 82e minuut bracht Veenhuizen ook de spanning terug. Vanuit het middenveld werd eenvoudig de bal over de verdediging gelegd en van der Leest schoot vanuit de draai hard raak in de lange hoek. Veenhuizen kreeg in het vervolg nog een handvol corners, maar veel gevaar leverde het niet op voor het doel van Borger. Vanuit een van de corners van Veenhuizen werd de 1-3 van Borger ingeleid. Een afgeslagen corner werd naar voren gewerkt richting debutant Juvensli Walle. Hij won slim het duel van de verdediger en ging alleen richting het doel. Tot zijn eigen verbazing was het doel leeg, want de keeper was mee naar voren bij de corner. Een eenvoudige intikker was de bevrijding voor Borger.

Een goede overwinning, de eerste in een uitwedstrijd, voor de mannen uit Borger. Daarmee is het ‘uit-syndroom’ verleden tijd. De komende wedstrijden kruist Borger de degens met een aantal directe concurrenten in de strijd om handhaving. Komende zaterdag komt Vitesse’63 op bezoek op sportpark de Drift.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

3e plaats voor Ter Apel op Westerwolds kampioenschap

Ter Apel legde beslag op een 3e plaats in de strijd om het Westerwolds ...

SJS wint van Stedum en voegt zich bij de top

Aan de Julianastraat in Stadskanaal stond de wedstrijd SJS-Stedum op het programma. Beide ploegen ...

Alteveer wint in topper overtuigend van Buinerveen

Alteveer won de topper tegen Buinerveen met duidelijke cijfers en zette daarmee de concurrent ...