Valthermond zet zichzelf steviger aan kop

logo_valthermondZonder zelf nou echt tot een wervelend optreden te komen, had Valthermond geen kind aan het bezoekende Sweel. Het verschil op de ranglijst, Valthermond koploper en Sweel op papier één na laatste, was duidelijk te zien. Op de 5-1 uitslag had dan ook niemand verder commentaar.

Door Arie Weits

Knieblessure
Coach Harris Huizingh kon wederom met de sterkst mogelijke opstelling aantreden. Alleen doelman Nieck van Klinken moest vanwege een knieblessure verstek laten gaan. Hierdoor maakte Victor van der Vlag, nota bene het seizoen begonnen als spits van het derde elftal, zijn debuut tussen de palen van de Monker hoofdmacht. Hoewel de doelman het niet erg druk kreeg, loste hij de zaken die zich voordeden prima op. Zo bleef hij de baas in één tegen één situaties met Ruben Looye, John Stadman en Wouter van der Veen. Bij de tegengoal was Van der Vlag volstrekt kansloos: Wilfred Kuipers schoot een strafschop onberispelijk binnen. Valthermond leidde op dat moment echter al met 4-0, dus kon Alwin Braakman zich dat foutje permitteren.

Alcohol
Zoals gezegd, Valthermond speelde zeker niet groots in dit eerste duel van 2015. De ploeg heeft echter zoveel individuele klasse en scorend vermogen dat er altijd wel iemand met een geniale actie komt. Bij de 1-0 was het Patterick Feiken die collega-vleugelspeler Gydo Buurman vond. Deze op zijn beurt bediende spits Edwin Drenth en die heeft dit seizoen geen enkele moeite om het net te vinden. Daarna was het ‘Te Velde-time’. Afgelopen week pas bereikte de aanvallende middenvelder de leeftijd dat hij alcohol mag nuttigen, maar voetballen doet hij als een grote meneer. Eerst stelde hij Gydo Buurman in staat om de 2-0 te maken, om vervolgens zelf een voorzet van Stefan Arendsen snoeihard met links in de rechter benedenhoek te volleren. Pech had de jongeling toen hij na een solo slechts de paal raakte.

Theo Gennissen
Aanvoerder Theo Gennissen schoot één keer raak tegen Sweel…

Winkelhaak
Kort na de thee gooide Theo Gennissen de wedstrijd definitief in het slot. Een corner werd nu eens met de korte variant genomen en vanaf twintig meter mikte de routinier precies in de winkelhaak. Daarna verzuimde Valthermond om de score uit te breiden. Drenth kopte een voorzet van Alwin Braakman naast en invaller Maikel Platje liet ook twee prima mogelijkheden onbenut. Toch pikte Drenth zijn tweede goal nog mee. Te Velde stuurde Erwin Wardenburg, die Gydo Buurman op de vleugel had afgelost, de diepte in en binnen de o zo beruchte lijnen werd de rappe aanvaller pas onreglementair gestopt: strafschop en 5-1.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen in lastig parket

Na een sterke tweede helft leek Wessel Koomans in de slotfase Gasselternijveen langs SVZ ...