Buinen geeft rode lantaarn aan buurman

BuinenIn de vijfde klasse F heeft Buinen zich hersteld van de pijnlijke nederlaag in de derby tegen EEC. Het won overtuigend met 4-2 van VIOS (O). De geelzwarte werkers van trainer Wever wonnen eindelijk weer eens een duel en dragen de rode lantaarn daarmee over aan de buren uit Buinerveen.

Een bekend begin
Buinen had wat recht te zetten. De pijnlijke nederlaag tegen EEC stond nog vers in het geheugen. En de laatste plaats hing als een molensteen om de nek. VIOS, ook geen hoogvlieger, werd afgelopen zondag ontvangen op sportpark ‘De Woerd’. Na vier minuten zakte de moed bij Buinen alweer in de schoenen. De wedstrijd was amper begonnen en Buinen keek alweer tegen een achterstand aan: 0-1. Het dramatische seizoen van Buinen leek zich voort te gaan slepen, want weer die vroege achterstand. Maar nog geen tien minuten na deze domper scoorde Marcel Vedder gelijk. Het geloof in eigen kunnen keerde terug: 1-1.

Vliegende start
Buinen startte fel en gretig aan het tweede bedrijf. De watervlugge Nick Jeuring wist de bal vanaf de achterlijn in het doel te knallen. VIOS zat in gedachten nog aan de thee: 2-1. Buinen ging door en bleef druk zetten. Mark Sikkema, geen erkend schutter, krulde een corner ineens in het doel en maakte zijn eerste treffer. En belangrijker nog, hij schonk Buinen de 3-1 voorsprong.

Verlossing
Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 4-2. Nick Jeuring scoorde zijn tweede van de middag, waarna VIOS nog één keer tegen wist te scoren. De overwinning van de geelhemden moet een boost zijn voor het zelfvertrouwen, maar de echte verlossing is op zondag 1 maart te vinden. Verdediger John Oving is helder: “Wij moeten volgende week de derby van Buinerveen winnen”. Door deze overwinning verlaat Buinen de laatste plaats, al heeft het een wedstrijd meer gespeeld dan Buinerveen. Volgende week zondag wacht dan ook een bijzonder belangrijke wedstrijd. Het schijnt dat zowel in Buinen als in Buinerveen de straatlantaarns spontaan rood kleuren.

VHC2                   Vedder

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond met minimaal verschil langs Heerde

Valthermond boekte een hele belangrijke zege in het duel tegen Heerde.

Gretig Borger verslaat inspiratieloos SJS

Borger wist de eerste Kanaalstreekderby van het seizoen te winnen en versloeg SJS met ...

GKC vergeet zichzelf te belonen in Roswinkel

Na drie wedstrijden zonder nederlaag moest GKC afgelopen weekend haar meerdere erkennen in Sp. ...