Edwin Drenth: “Scoren is mooi, maar alleen promotie telt!”

logo_valthermondWaar Valthermond en topschutter Edwin Drenth vorig seizoen een moeizame jaargang beleefden, staan de blauw-witten er op dit moment een stuk beter voor. Met maar liefst 26 treffers is de spits grootaandeelhouder in de totale doelpuntenproductie en mede daardoor gaan de Mondkers momenteel aan kop in de derde klasse D. Aanstaande zondag wacht de return tegen Titan op het eigen sporpark ‘De Meent’ en Drenth hoopt wederom op een échte derby: “De heenwedstrijd was tot nu toe de mooiste van dit seizoen!”

Vijfde ster
Met zijn 26 treffers tot nu toe heeft Drenth alweer zijn vijfde ster verdiend op VoetbalNoord. De voorgaande sterren (elk staat voor 25 goals) behaalde hij onder andere bij Nieuw Buinen, waar hij furore maakte in de Kanaalstreek. Echter maakte de spits nog nooit meer dan 25 goals in één seizoen, maar de verklaring hiervoor is wat Drenth betreft heel simpel: “Ik heb mijn teamgenoten hard nodig  om tot scoren te komen. Ik moet de ballen wel krijgen om te kunnen scoren, en dit jaar heb ik veel spelers om me heen staan die net dat balletje wél kunnen geven die ik nodig heb. Uiteraard is het ook een stukje ervaring die ik in de loop van de jaren heb opgebouwd, maar vaak ben je afhankelijk van je medespelers.”

Kanon
Drenth staat niet alleen met zijn ploeg bovenaan de ranglijst, want ook individueel doet hij mee om de prijzen. De goaltjesdief staat namelijk ook bovenaan in het klassement van het ‘Kanon van de Kanaalstreek’ en wordt op de voet gevolgd door Tristan Rotman van SC Stadskanaal. Maar de speler van Valthermond is hier naar eigen zeggen niet heel erg mee bezig, want voor hem telt maar één prijs: “Het is natuurlijk mooi, maar ik ben meer met Valthermond bezig om promotie te bewerkstelligen, dat is voor mij het belangrijkst!”. Toch geeft Drenth wel toe het klassement te volgen: “Op zondag kijk ik na de wedstrijd wel even of Tristan nog gescoord heeft, maar ook al zou ik op 26 doelpunten blijven steken, dan hoop ik dat we aan het einde van het seizoen met heel Valthermond op de kar door het dorp gaan. Hetzij via de nacompetitie, danwel via directe promotie!”

Edwin Drenth (R) juicht na één van zijn drie doelpunten tegen Protos (Foto: Bennie Schlimbach)
Edwin Drenth (R) juicht na één van zijn drie doelpunten tegen Protos (Foto: Bennie Schlimbach)

Grote belangen
Wanneer Valthermond kampioen wil worden, dan doet de ploeg van Harris Huizingh er goed aan zondag te winnen van Titan. Want behalve dat het een derby is tegen ‘Weerdingermond’, is het ook het duel tussen de nummers één en twee. Een wedstrijd met grote belangen dus, want bij winst op de Titanen loopt de voorsprong op tot acht punten, weliswaar met nog een wedstrijd meer gespeeld. Drenth hoopt op een herhaling van de wedstrijd in Nieuw- Weerdinge, waarin hij zelf twee keer trefzeker was: “In die wedstrijd zat alles wat voetbal zo mooi maakt. Slecht en goed voetbal, blunders, gele kaarten, veel doelpunten, strijd en passie met overtredingen soms net over de grens, maar wel met respect voor elkaar. En natuurlijk hoop ik op een positieve uitslag voor ons, haha!”

Zeer content
Valthermond beleefd dus een uiterst succesvol seizoen, in tegenstelling tot vorig jaar waarin men op een enigszins teleurstellende vierde plaats eindigde. Het lijkt erop dat de puzzelstukjes allemaal in elkaar vallen, zo denkt ook de geboren Winschoter: “Iedereen in deze groep is heel belangrijk! De trainer heeft hier natuurlijk een heel grote rol in. Hij houdt ons iedere training en wedstrijd scherp en gefocust en zit er bovenop als het even niet loopt”. Ook roemt Drenth de ‘nieuwe’ spelers binnen de selectie: “We zijn zeer content met de komst van Rick Schlimbach en Gydo Buurman. Zij zijn goede vervangers voor de vertrokken spelers, passen zich moeiteloos aan en zijn zeer sociaal binnen de club. Maar ook voor de jongere jongens die erbij zijn gekomen neem ik mijn petje af. We hebben een hele goede mix van jong en oud!”

Tweede jeugd
Drenth, inmiddels 34 jaar, behoort zelf tot de oudere spelers en samen met Theo Gennissen, deze week 38 jaar geworden, probeert hij de kar te trekken. En ondanks hun leeftijd is er nog geen spoor van sleet zichtbaar en voelt Drenth zich nog altijd fit: “Over twee weken word ik 35, maar zo voel ik me nog niet! Vorig jaar heb ik een minder jaar gehad waarin ik trainingen en zelfs wedstrijden moest laten schieten vanwege blessures. Dit jaar is dat geheel anders: ik heb bijna alle trainingen nog meegedaan en iedere minuut nog gespeeld!” Dit geldt ook voor Gennissen, waarover Drenth met bewondering spreekt: “Hij is aan zijn tweede jeugd begonnen. Hij is van enorme waarde in dit elftal en probeert jongere spelers te begeleiden en te stimuleren. Hij is een speler met soms onnavolgbare acties en hij is niet weg te denken in dit elftal”.  

Enorm talent
Toch zal er een tijd komen wanneer Valthermond het zonder Drenth en Gennissen moet gaan doen, maar wat Drenth betreft hoeft men niet te vrezen. Hij is namelijk vol vertrouwen over de aanstormende talenten binnen de club: “Wat betreft onze opvolgers heeft Valthermond veel keus. Zo hangen Maikel Platje en Erwin Wardenburg dicht tegen een basisplaats aan en laten ze elke week zien op de deur te kloppen”. En ook in de lichting daaronder ziet de ervaren aanvalsleider voldoende perspectief: “De B- junioren Dion van der Laan en Jesper de Graaf zijn al mee geweest met het eerste en van deze jongens gaan we zeker meer horen in de toekomst. Ook Demy te Velde is een enorm talent en hij staat met zijn 17 jaar al in de basis! Dit is alleen maar goed voor de toekomst van Valthermond, want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Dennis Smit: “Het bevalt me goed in Gieterveen”

Gieterveen wist zich vorig seizoen als promovendus te handhaven in de vierde klasse. Met ...

Dairon Snel: “Een resultaat met SPW tegen titelkandidaat HOC is meer dan welkom.”

Dairon Snel hoopt aanstaande zondag een punt te kunnen pakken tegen titelkandidaat HOC.

Sten Vos: “Stadskanaal houdt de punten in eigen huis tegen Nieuw Buinen.”

Sten Vos verwachte een pittig seizoen, maar ziet Stadskanaal zondag winnen van Nieuw Buinen.