Broertjes Hateboer wijzen Nieuw Buinen de weg

Nieuw BuinenDe eerste bekerwedstrijd van Nieuw Buinen werd voor de gebroeders Hateboer één groot feest. In de ontmoeting met de zaterdagse tweedeklasser Groen Geel namen Koen en Thijs de gehele productie van de oranjehemden voor hun rekening: Koen maakte er vier, Thijs schoot één keer raak. Het resultaat was een duidelijk overwinning op de Groningers: 5-0.

Hateboer lobt
Beide ploegen startten fel, daarbij in het zadel geholpen door de arbiter van dienst, die veel toeliet. Vooral Robert Hamminga, die bij afwezigheid van Gerry Snip de aanvoerdersband droeg, liet zich in deze fase gelden. Het leverde de Buunermonders overigens al snel een kans op: Koen Hateboer schoot rakelings voorlangs. Nadat Arnoud Bentum zijn kopbal niet tegen de touwen zag gaan, was het opnieuw Hateboer die van zich liet horen. Nu was het wel raak: halverwege de eerste helft was een lob vanaf de rand van het strafschopgebied doelman Vogel te machtig.
Hateboer maakt kwartet
Na rust was er een fase waarin Groen Geel het moeilijk had met het tempo van de thuisploeg. In deze fase werd het verschil definitief gemaakt, door twee treffers van Koen Hateboer. De schade voor de Stadjers had nog groter kunnen zijn, maar Arnoud Bentum trof opnieuw geen doel. In het laatste half uur voerde trainer Geert Oosterloo drie wissels door, waardoor Thijs Hateboer binnen de lijnen kwam. Samen met zijn collega-aanvallers kreeg Hateboer diverse kansen op het opvoeren van de score, maar pas in de absolute slotfase sloegen de oranjehemden toe: Koen Hateboer maakte de 4-0, waarna Thijs Hateboer de eindstand op 5-0 bepaalde.
Komende dinsdag is Gorecht de volgende tegenstander voor Nieuw Buinen. De ploeg uit Haren wist haar eerste wedstrijd ook te winnen: ZNC werd met 4-2 verslagen.banner_nieboer

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW redt het niet tegen Eenrum

In het voorjaar van 1999 speelde SPW haar laatste wedstrijd in de vierde klasse. En ...

Sellingen aan kop na overwinning op Engelbert

Sellingen gaat na drie wedstrijden, samen met FVV, aan kop in 4C. Na overwinningen ...

Kwartje valt verkeerd voor Buinen

Het hoogtepunt voor Buinen in de wedstrijd tegen SC Roswinkel was het feit dat ...