SJSNa de oorwassing van vorige week was het zaak voor SJS de rug te rechten. In een thuiswedstrijd tegen Fit Boys was er wederom sprake van moeizame wedstrijd, die alle kanten op kon gaan en uiteindelijk een puntendeling opleverde: 1 – 1.

Schrik vrij
Hoewel de beginfase vooral bestond uit aftasten, hadden de gasten uit Beilen een licht overwicht. Het leverde aan beide kanten geen doelpogingen op aangezien daarvoor te gehaast en slordig werd gespeeld. Van SJS-zijde kwam het meeste gevaar via de snelle Ronald Zuidema. Hij liet zijn directe tegenstander meerdere keren de hielen zien, maar tot vier keer toe kwam zijn voorzet niet op de juiste bestemming terecht. Aan de andere kant werd een treffer van Matthijs Bonnen afgekeurd en de thuisploeg kwam met de schrik vrij. Zoals duidelijk mag zijn: veel kansen vielen er niet te noteren, maar SJS kwam naar mate de eerste helft vorderde wel beter in het spel en wilde dit als opmaat gebruiken voor de tweede helft.

Arno Sieders (R) in achtervolging op zijn tegenstander (Foto: Fit Boys)
Arno Sieders (R) in achtervolging op zijn tegenstander (Foto: Fit Boys)

Verdiende gelijkmaker
Na de hervatting begon SJS de eerste tien minuten voortvarend. Een schot van Kay Rijkens werd geblokt en ook Zuidema was nog een keer dichtbij. Net op het moment dat Fit Boys langzaamaan het initiatief overnam scoorde SJS de 1 – 0. Nadat Matthijs Bonnen één op één met doelman Marthyn van der Zande miste, bereikte Zuidema vanuit een strakke inworp spits Johan van Klinken. Hij draaide knap weg en schoot zeer fraai met links in de verre kruising. Waar SJS in de eerste helft het betere van het spel had, was dit in de tweede helft voor Fit Boys. De verdiende gelijkmaker bleef dan ook niet uit. Julian Boom werd gelanceerd en wist raad met de buitenkans en schoof de bal in de verre hoek. Daarna kwam SJS met de schrik vrij toen Jos Gerding vrij voor het doel de bal in het vangnet werkte. De strijd was gelijkwaardig, maar de beste kansen waren voor Fit Boys. Al met al is er goed te leven met een gelijkspel, maar wanneer SJS in goeden doen was geweest, was er absoluut meer te behalen. Volgende week nieuwe kansen in een uitwedstrijd tegen Veenhuizen.

SJS – Fit Boys 1 – 1 (0 – 0)

Scoreverloop: 65. Van Klinken, 1 – 0. 74. Boom, 1 – 1.

Opstelling SJS: Van Der Zande, Apperlo, Veldhuis, Venema, Rick Breedveld (80. Eind), Groenewold, A. Sieders, Rijkens, Zuidema (78. Steursma), Van Klinken en G. Sieders (58. Roy Breedveld).

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like