Bareveld wint in burenderby nipt van Gieterveen

Bareveld sprong effectiever met de mogelijkheden om dan Gieterveen en trok daardoor aan het langste eind.

Foto Youri Pruim, Bareveld won de burenderby van Gieterveen.
De derby tussen Bareveld en Gieterveen is geëindigd in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg. Daarmee waren vooral de druiven zuur voor Gieterveen, dat wellicht recht had op meer maar het niet kreeg.
Betere start Bareveld
In het eerste kwart van de wedstrijd was Bareveld de betere ploeg. Ze kregen direct al een goede mogelijkheid met een scrimmage voor de goal van Wilte, die nog steeds het doel verdedigd na de hoofdblessure van Rutger, maar Dennis en Stefan konden ternauwernood uitverdedigen.
Gieterveen mocht en kon het spel maken, al was het af en toe erg lastig op het dramatische speelveld, waar de plassen water op het veld lagen. In de omschakeling werd de thuisploeg erg gevaarlijk, met de grootste kans voor Bryl, die een voorzet van Satarzai van dichtbij naast schoot. Kort hierna pakte Wilte een bal in zijn handen na een terugspeelbal van Dennis, waardoor Schuitema met een vrije bal van 5 meter afstand de score opende. Het duurde niet lang voordat de stand gelijk werd getrokken door Jesse na een sterke actie en een mooie pass van Bart Caspers. Beide doelpuntenmakers schoten daarna nog een kansrijke vrije bal hoog over en schoten van Stefan en Sjoerd waren gevaarlijk, maar niet doeltreffend.
Gieterveen bovenliggend, Barveld scoort
De tweede helft werd het spel niet beter, maar waren de Gieterveners duidelijk bovenliggend. Milan Hoving was het dichtste bij een voorsprong, maar alleen op de keeper schoot hij vlak voorlangs. Jesse mocht nog een keer vrij aanleggen van randje zestien en Dennis raakte de bal volledig verkeerd toen hij ook oog in oog met de Oekraïnse sluitpost uit Bareveld kwam. Het was niet dat Bareveld helemaal niet gevaarlijk werd. Ze kwamen, vooral met lange ballen, af en toe best dreigend rond het zestienmeter gebied, maar schoten werden vooralsnog makkelijk ongedaan gemaakt. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd lostte Schuitema namens Bareveld het eerste schot tussen de palen in de tweede helft. Helaas voor de Gieterveners glipte hij onder de handen van Wilte tegen het net. Enigszins te vergelijken met de 2-1 van ZNC twee weken geleden. In de absolute slotminuut kreeg invaller Ramcharan nog een enorme kans op de gelijkmaker, maar een afgemeten voorzet werd door hem over de goal van Bareveld gekopt.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: Arie Weits: “Heel Valthermond is kampioen!”

In 2015 werd Valthermond kampioen in de derde klasse, Arie Weits beschreef hoe mooi ...

Stadskanaal kan zich op de nacompetitie richten

De laatste kans op de titel. Dat was de inzet van de wedstrijd tussen ...