Titan verslaat onmachtig Valthermond

vmond-titanDoor doelpunten in de eerste en laatste minuut won Titan de Mondenderby van Valthermond en is de spanning weer helemaal terug in de top van 3D. Op een winderig sportpark ‘de Meent’ speelden beide partijen een matige wedstrijd en had vooral de thuisploeg moeite om kansen te creëren. Na rust kreeg Titan enkele opgelegde kansen en was het uiteindelijk Willem Prins die de wedstrijd verdiend besliste in het voordeel van de gasten: 0-2.

Binnen één minuut konden alle tactische plannen van Harris Huizingh al de ijskast in, door een fantastisch afstandsschot van Harm Jan Moesker. Hij besloot om uit te halen vanaf ongeveer 25 meter en de bal vloog, ietwat gedragen door de wind, onhoudbaar langs doelman Victor van der Vlag. Dik vijf minuten later was het ook al bijna 0-2 via Willem Prins, echter zag hij zijn voorzet langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Aan de ketting
Mede door de omstandigheden (slecht veld, harde wind) was het veldspel niet al te best, maar probeerde Valthermond er wel het beste van te maken. Regelmatig werden Alwin Braakman en Theo Gennissen gezocht op het middenveld, maar zij liepen al snel aan tegen de muur die Titan opgetrokken had. Zodoende volgden er vele lange ballen van achteruit richting topschutter Edwin Drenth, maar hij lag aan de ketting bij de goed spelende Raymond Duitscher. De thuisploeg moest het dus vooral hebben van standaardsituaties, maar ook deze leverden geen gevaar op. Rond de 40e minuut volgde dan eindelijk de eerste goede aanval van de wedstrijd: de inschuivende Rick Schlimbach bereikte Edwin Drenth die de bal klaarlegde voor Gydo Buurman, maar laatstgenoemde zag zijn schot over gaan.

Valthermond- back Stefan Arendsen geeft de bal voor (Foto: Bennie Schlimbach)
Valthermond- back Stefan Arendsen geeft de bal voor (Foto: Bennie Schlimbach)

Beste kansen
In het tweede bedrijf kroop Titan wat meer uit haar verdedigende stellingen en dit leverde al snel een kans op. Weer was het Harm Jan Moesker die gevaarlijk opdook voor van der Vlag, maar deze keer trof zijn inzet de lat. Evenals voor de pauze bleef Valthermond op zoek naar de gelijkmaker, maar waren de beste kansen voor de gasten uit Nieuw- Weerdinge. Rond het uur was het Moesker die het aluminium raakte na appelleren voor buitenspel en vervolgens wisten Prins en Jeurissen hun mogelijkheden ook niet te benutten.

Geen krimp
Huizingh probeerde met het inbrengen van de snelle Erwin Wardenburg voor Patterick Feiken nog iets te forceren, maar de defensie van Titan gaf geen krimp. Zelfs toen de gasten met tien man verder moesten na twee gele kaarten voor Sonny Koops hadden zij weinig te duchten van de blauw- witten. Ondanks de goede wil en het naar voren schuiven van libero Schlimbach kwam men niet in de buurt van keeper Braams en in de counter was het Titan dat de wedstrijd kon beslissen. Dit lukte Will Koops nog niet met een kopbal, maar in de laatste minuut van de officiële speeltijd was het Willem Prins die de bal onder van der Vlag door schoot en daarmee de derby in het slot gooide.

Will Koops (nr. 17) kopt de bal over (Foto: Bennie Schlimbach)
Will Koops (nr. 17) kopt de bal over (Foto: Bennie Schlimbach)

Dik verdiend
Zo gingen de drie punten mee naar Nieuw- Weerdinge en volgens trainer Goeree, die zijn ploeg de gehele wedstrijd hartstochtelijk ondersteunde, was dit terecht: “We hebben, vanuit de organisatie, onze beste wedstrijd van het seizoen gespeeld en ik vind dat we dik verdiend gewonnen hebben. Maar we zijn nog geen koploper, al hebben we vandaag wel een hele goede stap gezet!” Collega Harris Huizingh toonde zich ontevreden over zijn ploeg: “We liepen achter de feiten aan en hadden moeite de organisatie en onze spitsen te vinden. We hadden het niet vandaag, veel spelers speelden beneden hun niveau en hadden het lastig. Ook de tweede helft was niet goed en waren we niet bij machte de wedstrijd om te buigen, zelfs niet tegen tien man”.

Valthermond – Titan 0-2 (0-1)

Scoreverloop: 1. Moesker 0-1, 90. Prins 0-2

Gele kaarten: Drenth (Valthermond), Duitscher (Titan)

Rode kaart: Sonny Koops (2x geel, Titan)

Opstelling Valthermond: Van der Vlag; Leeuwinga, Schlimbach, Thole en Arendsen; Buurman, Braakman, Gennissen en Feiken (65. Wardenburg); Te Velde, Drenth.

Opstelling Titan: Braams, Katoen (73. Jagodic), Broekema, Duitscher en Baas; Wolters (Wijnholts), Will Koops, Moesker, Sonny Koops en Prins; Jeurissen (71. Kuper)

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond doet weer mee in 2L

Valthermond heeft na twee mindere beurten gedaan wat het moest doen om weer een ...

Gieterveen pakt eerste winst

Gieterveen heeft in en tegen Wedde de eerste overwinning van dit seizoen behaald. Na ...

Overzicht zondag 3e klasse D: Nieuw Buinen proeft eindelijk weer eens zoet der overwinningen

Nieuw Buinen boekte eindelijk weer eens een overwinning. Gasselternijveen pakte een punt, terwijl FC ...