Ter Apel ’96 met zevenklapper langs SVBC

Ter Apel '96Waar de wedstrijd tussen Gieten en Stadskanaal werd afgelast, kwam FC Ter Apel ’96 wel in actie. Op bezoek bij SVBC in Barger- Compascuum lieten de mannen van Rik Udema er geen gras over groeien en met een klinkende 0-7 overwinning vertrokken zij richting het grensdorp.

Geplaatst schot
Routinier Rick Eikens was afwezig deze middag en zal ook de rest van het seizoen niet meer in actie komen. Hij scheurde vorige week zijn achillespees in de wedstrijd tegen Gieten en na de operatie van afgelopen week zal hij lang moeten revalideren. Zonder Eikens in de defensie dook SVBC in de beginfase af en toe gevaarlijk op voor het doel van Brian de Jonge, maar was het Ter Apel dat via Thijs Over op voorsprong kwam. Met een geplaatst schot in de bovenhoek liet hij de keeper kansloos: 0-1. Het voetbal was de eerste helft niet best, maar de gasten waren wel de bovenliggende partij. Dik vijf minuten voor rust werd dit ook vertaald in de score, nadat Marcel Mulder een vrije trap van Jeroen Schoonbeek promoveerde tot doelpunt.

Perfecte wedstrijd
Na rust kwam A- junior Mike Mensen bij Ter Apel binnen de lijnen. De lange verdediger moest ervoor zorgen dat SVBC, met de wind in de rug, niet gevaarlijk kon worden, maar het tegendeel bleek waar. De thuisploeg had blijkbaar geen geloof meer in een goede afloop en het was Ter Apel dat er lustig op los kon scoren. Via Jalving, Hooiveld (strafschop), Schoonbeek en twee keer Stam bepaalden de roodhemden de eindstand op 0-7. Bijkomend voordeel: scheidsrechter Sulmann hoefde deze middag geen kaarten uit te delen en dus was het een perfecte wedstrijd voor de nieuwe nummer twee op de ranglijst.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Overzicht 5e klasse F: VVS Oostwold koploper na zege op Bargeres

VVS Oostwold wist Bargeres te verslaan en pakte daardoor de koppositie in 5F, mede ...

FC Ter Apel ’96 wint van Ruinerwold

FC Ter Apel '96 wist zelf te winnen en zag concurrent WKE '16 verliezen.

HOC beleeft droomstart in vierde klasse

HOC kent, net als Gieterveen, een droomstart in de vierde klasse. Want nadat vorige ...