Nieuw Buinen start competitie met gelijkspel tegen Peize

Nieuw Buinen startte de competitie met een gelijkspel tegen Peize, beide doelpunten vielen voor rust.

(Archief)Foto Harold Woortman, Milan Schipper scoorde voor Nieuw Buinen tegen Peize.

Nieuw Buinen is de competitie gestart met een 1-1 gelijkspel tegen Peize. Beide doelpunten vielen al voor rust. Het harwerkende Nieuw Buinen opereerde net als tegen Stadskanaal weer als een hecht collectief en liet opnieuw zien dat de punten niet zomaar cadeau gedaan worden. De thuisploeg kwam in de eerste helft na dik een half uur spelen zelfs op voorsprong via Milan Schipper, die een vlotte tegenstoot bekwaam afrondde. De voorsprong bleef echter niet staan, want vlak voor rust kreeg Peize een strafschop. Daarbij was er enige twijfel of het er wel echt een was, maar de arbiter wees naar de stip. Joppe van Leeuwen had vervolgens geen probleem om  het buitenkansje te benutten: 1-1. In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren, al waren er voor beide teams nog wel mogelijkheden op de winst.