Buinen struikelt niet over Zandpol

BuinenOnder de verwaaide geuren van verschraald bier trad Buinen aan tegen de bezoekers uit Zandpol. De meezingers van het Megapiratenfeest van de nacht ervoor, galmden nog na in de hoofden van de spelers. Terwijl de tent enkele honderden meters verderop werd afgebroken, begon Buinen aan deze belangwekkende wedstrijd.

Stroef begin
Buinen begon zeer matig aan de wedstrijd. Het stroeve begin zorgde echter niet voor averij. Dit was vooral te danken aan keeper Sijbring en het opzichtig falen van Zandpol-voorhoede. Buinen leek de problemen over zichzelf af te roepen, zoals wel vaker dit seizoen. Toch kreeg het gaandeweg de wedstrijd iets meer grip op de wedstrijd. Er werd beter gevoetbald en dat leverde ook kansen op. Die waren wel aan Buinen besteed. Na 25 minuten schoot Nick Jeuring zijn team op voorsprong: 1-0. Zandpol gaf zich echter niet gewonnen en maakte nog voor de rust de gelijkmaker:1-1

Grimmig
Zoals een feest soms kan omslaan is een massale knokpartij, zo veranderde dit slaperige duel in een grimmige strijd. Zandpol leek geërgerd door het scoreverloop in de eerste helft. Toen Zandpol met tien man verder moest na een tweede keer geel, sloeg de vlam pas echt in de pan. Marcel Vedder bleef rustig onder dit geweld en vond het net, na onoplettendheid in de Zandpol-defensie: 2-1. De voorsprong kwam Buinen uitermate goed uit, toch bleef het een wankel vertrouwen.

Frustraties
Bij Zandpol werd het er allemaal niet vrolijker op. De achterstand en het ondertal zorgde voor verbaal geweld richting de arbiter. Buinen hield het hoofd koel en begreep het belang van de overwinning. Zandpol schoot zichzelf vooral in de voet. Na een spijkerharde overtreding stond Zandpol nog met negen, zwaar gefrustreerde spelers in het veld. Buinen kon, ondanks een aantal kansen de score niet uitbouwen. Hierdoor bleef het nog even bibberen tot het laatste fluitsignaal. Belangrijke punten voor de geelhemden, die nu vier punten voorstaan op Buinerveen. Maar de nummer laatst heeft nog een wedstrijd in te halen. Tevens staan op 4 april de ‘zespuntenwedstrijd’ Buinen-Buinerveen op het programma. Buinen kan nog altijd als laatste eindigen en zal punten moeten blijven pakken.