Stadskanaal heeft weer een makkie

SC StadskanaalOok deze zondag was het voor Stadskanaal weer hetzelfde verhaal. De uitwedstrijd tegen DSC ’59 stond op het programma de vraag was niet òf Stadskanaal die zou winnen maar met hoeveel? In Dalerveen werd dus ook weer vrij makkelijk een hoge score neergezet: 0-7. De ruime overwinning kreeg in het eerste kwartier vorm, want op dat moment stond er al 0-3 op het bord, onder meer door twee goals van Sten Vos.

Monsterscore
Stadskanaal begon dus voortvarend aan de wedstrijd en was duidelijk de betere ploeg. Sten Vos opende in de zevende minuut de score met een simpele intikker. Niet veel later maakt hij ook de 0-2 Ook was Vos betrokken bij de 0-3 door een voorzet te geven op Tristan Rotman kon binnen tikken. Op dit moment was er nog maar een kwartier gespeeld en leek een monsterscore in de maak. Toch bleef de productie hierna even stokken. Stadskanaal was de betere ploeg en DSC kwam niet eens over de middellijn. Het publiek zat te wachten op de goal. En deze kwam van Robert Oosting die op aangeven van Rodney Romney de 0-4 maakte. Oosting was ook verantwoordelijk voor de 0-5 door een indrukwekkende solo met buitenkant voet te scoren. Dit was tevens de ruststand.

Sten Vos en Tristan Rotman waren vandaag samen goed voor vijf goals...
Sten Vos en Tristan Rotman waren vandaag samen goed voor vijf goals…

Hattrick
Na de thee ging Stadskanaal vrolijk verder met aanvallen en binnen vijf minuten maakte scoorde Sten Vos de 0-6 na een solo. Hierna stokte de productie, iets wat de laatste weken vaker te zien is: een half uur waarin veel goals vallen en een half uur helemaal niks. Toch speelde de wedstrijd zich nog steeds af op de helft van DSC en pas na een uur spelen ging er een schot richting het doel van Royce Geerlings, echter ging deze bal ruim naast. Twintig minuten voor tijd ging Rick Slor wisselen: Jordy Geerlings, Pascal Kok en Rodney Romney gingen eraf en Ron Lohuis, Arnold Rotman en Jeffrey Bakker kwamen in het veld. De laatst genoemde had nog een paar leuke acties in het veld en zorgde nog voor gevaar voor de goal van DSC. De grootste kans van Bakker was een zelf opgezette aanval gevolgd door een mooi een tweetje met Rotman waarbij Bakker de bal net niet in het doel kreeg.

Woeste keeper
Uiteindelijk moest het publiek tot de laatste minuut wachten voordat er weer gescoord werd. Ditmaal leek het even uit de hand te lopen en de keeper van DSC liep woest zijn goal uit er niet meer aan denkend dat de bal nog in spel was. Voor Rotman was het een koud kunstje om de bal binnen te tikken en hierna was het voor de scheidsrechter ook voldoende en floot voor het einde. Door het verlies van Ter Apel ’96 lijkt Gieten op dit moment de enig overgebleven ploeg die Stadskanaal van het kampioenschap af zou kunnen houden, ook al denk eigenlijk niemand hieraan. Het verschil met Gieten is zeven punten en de blauwhemden hebben een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week speelt Stadskanaal thuis tegen Weerdinge. Gezien het gelijkspel in de uitwedstrijd zal Stadskanaal even iets recht willen zetten in eigen huis.

banner_cafede2

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde met enig fortuin naar volgende bekerronde

Westerwolde leek al snel op rozen te zitten, maar tegenstander LEO knokte zich langszij. ...

Valthermond doet zichzelf te kort tegen koploper Roden

Valthermond had grotendeels het betere van het spel tegen koploper Roden, maar stond uiteindelijk ...