Mark van Bergen hattrick-held van HOC

HOCEen goed spelend HOC won afgelopen speelronde met gemak van middenmoter Pesse en profiteerde zo optimaal van de misstap van koploper IJhorst. Mede door drie doelpunten van Mark van Bergen waren de Odoorners met 5-1 te sterk kan vanaf nu de focus op Tweede Paasdag, wanneer men nummer twee EEC treft in een heuse Kanaalstreek-derby.

Volle winst
Vanaf minuut één was het duidelijk: de mannen van Jans Spiegelaar gingen alleen voor de volle winst. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de thuisploeg na tien minuten op 1-0 kwam via Richard Wiggers, die na een steekpass van Mark van Bergen de keeper kansloos liet. Hierna liet HOC de teugels wat vieren en gaf het Pesse de gelegenheid wat kleine speldenprikjes uit te delen. Zij wisten deze echter niet te benutten en ook een afstandspegel bleek een prooi voor keeper Wessels. Aan de andere kant trof een afstandspegel wel het doel. Nu was het Van Bergen zelf die met een vrije trap van dertig meter, via de onderkant van de lat, de 2-0 liet aantekenen.

Twee penalty’s
Vijf minuten na de thee verkleinde Pesse de marge tot één, nadat een bal tussen de doelman en de achterste linie plofte en werd afgerond. Deze aansluitingstreffer verontrustte HOC niet en met goed combinatiespel trokken zij het duel weer naar zich toe. In de 65e minuut zette Gerard Eefting het overwicht om in een doelpunt, na een aanval uit het boekje: 3-1. Vanaf dat moment was het eenrichtingsverkeer en legden de geel-zwarten de ene na de andere fraaie aanval op de mat. Twee van deze aanvallen werden onreglementair beëindigt door de gasten, wat Mark van Bergen de gelegenheid gaf om zijn hattrick vol te maken met twee penalty’s en de eindstand op 5-1 te zetten.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger boekt verdiende overwinning op SVBO

Borger won de thuiswedstrijd tegen SVBO en heeft daardoor de aansluiting weer gevonden met ...

Maliepaard helpt Gieten ook langs Ter Apel ’96

Het succesverhaal van Gert Maliepaard houdt maar niet op. Sinds de rentree van de ...

SJS komt goed weg tegen SIOS

Na goals van Peter Orsel en Kay Rijkens zat SJS tegen concurrent SIOS op ...