logo_valthermondHet paasweekeinde kan wel eens cruciaal worden in de titelrace in de derde klasse D. Door op zaterdag met 3-1 van Zuidlaren te winnen legt Valthermond alle druk neer bij concurrent Titan. De voorsprong van de Monkers bedraagt acht punten, met twee wedstrijden meer gespeeld. Tweede paasdag wacht Titan het lastige uitduel tegen Zuidwolde. Uiteraard was men in het Valthermondkamp de 10-2 nederlaag in Zuidlaren niet vergeten, en moest er iets rechtgezet worden.

Door Arie Weits

Heer en meester
Hoewel de uitslag wellicht anders doet vermoeden, heerste de thuisploeg bijna het gehele duel. Vooral voor de pauze speelde Valthermond uitstekend en nam het ook volkomen verdiend een 3-0 voorsprong. Alwin Braakman tekende voor het eerste wapenfeit, maar de middenvelder schoot met links over het domein van de 17-jarige Zuidlaarder goalie Robin Luikens. Kort daarop was de voorsprong echter een feit. Na een lange aanval werd Patterick Feiken bereikt en de linksbuiten wilde hard uithalen. Zijn schot leek voorlangs te gaan, maar zoals zo vaak dit seizoen stond Edwin Drenth op de juiste plaats. Nadat Jeroen Joma nog een bal van de lijn haalde was het opnieuw Feiken die aan de basis van een treffer stond. Nu geheel bewust vond Feiken Demy te Velde die koel binnen tikte.

Staande ovatie
Na een half uur was de strijd eigenlijk al beslist toen de derde treffer viel. Een treffer die Theo Gennissen een staande ovatie van de hele tribune opleverde. De baltovenaar stuurde eerst twee verdedigers het bos in, om vervolgens doelman Luikens met een prachtige lob te verschalken. Drenth had nog een vierde treffer op de schoen, maar de spits raakte dit keer een voorzet van Erwin Wardenburg maar half.

Theo Gennissen laat zich bejubelen na zijn prachttreffer...
Theo Gennissen laat zich bejubelen na zijn prachttreffer…

Tempo eist zijn tol
De tweede helft was van minder niveau dan het eerste part. Het hoge tempo begon zijn tol te eisen en slordigheden slopen in het spel. Vanaf de aftrap al moets Arjan Leeuwinga, opnieuw zeer sterk spelend ingrijpen om een tegentreffer te voorkomen. Vervolgens waren de kansen weer voor de thuisploeg, maar ontbrak de scherpte en het nodige geluk. Maikel Platje schoot uit een riante positie naast, Demy te Velde raakte twee keer de lat en ook Erwin Wardenburg mikte naast de goal. In de laatste tien minuten liet Zuidlaren zich gelden. Pim Perk schoot eerst de 3-1 binnen om vervolgens kort daarop naast te schieten. Echt in gevaar kwam de overwinning echter niet, zodat Valthermond de rest van het weekeinde rustig achterover kan leunen om te zien wat de concurrentie doet.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Pekelder Boys laat overwinning glippen

Daar waar Pekelder Boys in de laatste twee wedstrijden tegen respectievelijk Alteveer en Haren ...