logo_tevvTEVV leek eerst niet te beseffen dat er nog een mooi einde aan de competitie kan komen. De heren spelers kwamen slap uit de kleedkamer en binnen een minuut hadden de gastheren de eerste mogelijkheid al te pakken. De volgende tien minuten herpakte TEVV zich, en kreeg het een goede scoringskans, toen Jurnel Rojer er met de bal van door ging, maar jammerlijk miste. Vervolgens ging TEVV wat te freewheelend over het veld en nam Ruinerwold het heft in handen. Maar aan het eind van de middag zaten er wel gewoon drie punten in de tas: op naar de volgende finale.

TEVV de kluts kwijt
Gelukkig plukte Wim Kok een aantal ballen uit de lucht, zodat het niet echt gevaarlijk werd. Tot de 27e minuut, toen knullig balverlies leidde tot de 1-0 van Marcus Koetsier, de Ruinerwold-aanvoerder. Vervolgens was TEVV de kluts wat kwijt en moesten Nick Berends en Faizel Slagveer hun gepasseerde keeper op de lijn assisteren. Jan Jaap Wever kreeg nog een kans, maar plaatste de bal met een boog naast het doel. TEVV kreeg nog verdere mogelijkheden, maar het spel werd er niet beter op. Totdat in de veertigste minuut Ayhan Bas de bal op het middenveld kreeg en vanaf dertig meter hij de bal schitterend zwabberend in het doel schoot en de 1-1 aantekende. Daarna kregen wederom Jan Jaap Wever en Eddie Schoenmaker nog mogelijkheden, maar het bleef bij 1-1 bij rust.

Hartig woordje
In de rust werd er in de TEVV-kleedkamer waarschijnlijk een hartig woordje gesproken, want TEVV kwam nu veel beter in het spel. In de 66e minuut leidde dat tot een voorsprong toen Nick Berends een corner van Sander Marissen binnen kopte: 1-2. Daarna volgde nog een serie van nege (!) corners, maar hoewel het wel gevaarlijk werd, leverde dit geen goal op. Bij een counter bleef iedereen bij TEVV staan voor buitenspel, maar de van het middenveld komende en niet buitenspel staande Marcus Koetsier stond vrij voor doelman Wim Kok, die de bal keerde. Heel TEVV kon dus opgelucht ademhalen. De wedstrijd ging daarna wat heen en weer en TEVV wilde de wedstrijd rustig uitspelen.  

Doelpuntrijke slotfase
Het leverde zelfs nog een goal op. Eddie Schoenmaker schoot in de 85e minuut vanaf twintig meter op doel en had het geluk, dat de bal onderweg werd aangeraakt en zodoende Alex van der Sterre, de Ruinerwold-doelman, kansloos liet: 1-3. Een onachtzaamheid in de verdediging van TEVV leidde twee minuten later tot de 2-3 van Jacco Huisman. Maar weer twee minuten later onderschepte Sander Marissen de bal, waarna hij Oguzhan Altun wegstuurde in de diepte. Deze bediende Jurnel Rojer op maat zodat deze de 2-4 binnen kon schieten, zodat TEVV wederom in een slechte wedstrijd met de punten naar huis ging. Volgende week is op sportpark “De Treffer” het stad-Groninger Helpman de volgende tegenstander in de nog vier finales, die er gespeeld moeten worden om een kans te houden op het kampioenschap.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Wedde blijft steken op gelijkspel tegen Woltersum

Wedde speelde gelijk tegen Woltersum maar houdt goede papieren voor de volgende bekerronde.

Mooie opsteker voor Buinerveen

Buinerveen heeft aan de uitwedstrijd bij Zandpol verrassend drie punten over gehouden. Mede door ...