Lange absentie dreigt voor Robert Oosting

SC StadskanaalAl vanaf januari was het er bij Stadskanaal-speler Robert Oosting: een pijnlijke linkerknie. Een onschuldige botsing op de training was de oorzaak van de pijn. Oosting dacht lange tijd aan een kneuzing, maar deze week bracht een MRI-scan de daadwerkelijke oorzaak van de klachten aan het licht: in de voorste kruisband bleek een scheur te zitten. 

Opereren en revalideren
Een vervelende blessure, zo onderkent ook de Knoalster captain: “In het slechtste scenario volgt een operatie en een langdurige revalidatie. Maar volgende week zie ik de orthopeed weer. We spreken dan het vervolgtraject door.” Overigens geeft Oosting aan dat er nog geen volledige duidelijkheid is over de aard van de blessure: “Een kijkoperatie geeft meer zekerheid dan een scan, dus mogelijk staat me dat ook nog te wachten. Ik duim hard, want het liefst sta ik in augustus weer op het veld!”

Geen risico
Want de blessure zet hoe dan ook een streep door de vier resterende wedstrijden van het seizoen: “Ik speel nu wel een aantal weken met de geblesseerde knie, maar nu ik weet wat er aan de hand is, neem ik geen risico. De kans dat ik de kruisband volledig afscheur is me te groot.” Wanneer we Oosting naar zijn afwezigheid en de ontknoping van het seizoen vragen geeft hij aan alle vertrouwen te hebben in zijn ploeggenoten: “Ook zonder Hidde-Jan Hidding (ook geblesseerd, red.) en mij is er voldoende kwaliteit aanwezig! Tegen Schoonebeek kan het nog lastig worden, maar die andere wedstrijden mogen geen problemen opleveren.”

RO-V
Robert Oosting, vorige week in actie tegen Valther Boys… (foto: Stoffer Bakker)

banner_cafede2

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Wouter Panneman: “SJS gaat er met een overwinning vandoor bij Borger.”

Wouter Panneman heeft er vertrouwen in dat het dipje van SJS snel voorbij is ...

Jasper Nomden (SJS) moet brutaler worden

SJS zit momenteel in zwaar weer. De blauwhemden zijn rode lantaarndrager in de zaterdag ...

Emiel Jansen: “Ik ben GKC dankbaar voor deze kans”

Emiel Jansen is onlangs 24 jaar geworden en sinds kort begonnen aan zijn eerste klus ...