Westerwolde krijgt het niet cadeau

WesterwoldeIn de strijd om het kampioenschap in de vijfde klasse E stond er voor Westerwolde een cruciale ontmoeting met Bareveld op het programma. De roodhemden begonnen aan de wedstrijd met een voorsprong van negen punten én twee wedstrijden meer gespeeld. Na iets meer dan negentig minuten zijn de vooruitzichten voor het team van Jan de Roo uitstekend. Zondag wacht in THOS de volgende horde op weg naar de vierde klasse.

Niet uit de lucht Want de thuisploeg versloeg naaste concurrent Bareveld met 3-1 en bouwde de voorsprong uit tot twaalf punten. Uiteraard nog steeds met twee wedstrijden meer gespeeld. Maar met een minimale voorsprong van zes punten voor de resterende vier wedstrijden moet het wel heel raar lopen, wordt het kampioenschap nog verspeeld. De overwinning in de inhaalwedstrijd kwam overigens niet uit de lucht vallen.

Westerwolde moest hard werken om Bareveld van zich af te slaan… (foto’s: Bé Eelsing)

Voorsprong ombuigen
Door een onoplettendheid in de defensie konden de bezoekers namelijk al na vijf minuten de score openen. Toch gingen de Vlagtwedders de rust in met een voorsprong: Bartel Geleijnse, die afgelopen zondag al drie keer scoorde, maakte de gelijkmaker. Kort daarna zette Ferdy Kuiper met zijn achtste treffer van het seizoen zijn ploeg op voorsprong. Na de thee bleken de bezoekers de betere ploeg, maar konden zij doelman Henk Hebers niet passeren. De immer doelgerichte clubtopscorer Roy de Jongh maakte tien minuten voor het einde aan de onzekerheid een einde door de 3-1 aan te tekenen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

EEC flink onderuit tegen KSC

Heel lang wist EEC het koploper KSC moeilijk te maken. Omdat de marge namelijk ...

HOC heeft geen moeite met DSC ’65

Na de 4-0 thuiszege op Zwartemeerse Boys heeft HOC ook DSC '65 met dezelfde ...