Promotie voor Stadskanaal, handhaving voor Alteveer

skn-atvAl vroeg in het seizoen werd het duidelijk: dit SC Stadskanaal hoort niet thuis in de vierde klasse en zal er ook niet lang spelen. Met nog drie wedstrijden te spelen was het moment daar. Buurman Alteveer, dat laatst nog een punt van de Knoalsters afsnoepte, was geen partij: bij 8-0 stokte teller en kon het promotiefeestje gevierd worden. Op het binnenhalen van het kampioenschap moet nog minimaal een week gewacht worden.

Blessuregolf
Donderdag liep Stadskanaal tegen een tikje op, want de nederlaag in en tegen Gieten zorgde ervoor dat vandaag hoe dan ook gewonnen moest worden. Een voordeel voor de thuisploeg was de blessuregolf die tegenstander Alteveer momenteel teistert. Trainer René Nijgh liet eerder deze week gekscherend weten te overwegen de voetbalschoenen weer van zolder te halen. Dit bleek niet mogelijk, want er werden elf spelers gevonden voor de ontmoeting met ‘Knoal’.

David tegen Goliath
Een ontmoeting uit de categorie ‘David tegen Goliath’, want Alteveer kwam er geen moment aan te pas. Binnen het kwartier werd het overwicht omgezet in een voorsprong. Rodney Romney was zijn directe tegenstander te snel af en de buitenspeler stelde Tristan Rotman in staat raak te schieten: 1-0. Voor rust werd de bal nog drie keer uit het vijandelijke doel gehaald: nogmaals Rotman, Sten Vos en Jeffrey Bakker voerden de score verder op.

Arnold Rotman viert zijn treffer, Alteveer blijft verslagen achter... (foto: Stoffer Bakker)
Arnold Rotman viert zijn treffer, Alteveer blijft verslagen achter… (foto: Stoffer Bakker)

Promotie en handhaving
In de tweede helft was het wedstrijdbeeld niet anders: Alteveer op eigen helft, werkend om de score niet al te ver op laten lopen. Dit lukte maar deels, want ook na de thee vond Stadskanaal vier keer het doel: Tristan Rotman maakte zijn kwartet vol en Rodney Romney zette zijn naam ook op het wedstrijdformulier. De voorlaatste treffer van de middag kwam ook op naam van een Rotman, maar deze keer was het Arnold die de armen in de lucht mocht steken. Volgens René Nijgh was er sprake van ‘kat en muis’: Volgens mij zijn we drie keer van onze helft af geweest. Toch ben ik trots op mijn ploeg, want voor de concurrentie zijn we niet meer in te halen.” En dat is juist, want Alteveer is volgend seizoen opnieuw vierdeklasser. En dat is een grotere prestatie dan de promotie van Stadskanaal.