Westerwolde heeft de titel voor het grijpen

WesterwoldeDrie punten. Dat is hetgeen Westerwolde en de vierde klasse van elkaar verwijderd zijn. Om dit aantal punten te halen hebben de Vlagtwedders nog drie wedstrijden. Een opgave die te doen moet zijn. Zeker wanneer de resultaten uit de achterliggende weken erbij worden gepakt: vijftien punten uit vijf wedstrijden, met een doelsaldo van + 21. De 7-1 van vanmiddag tegen THOS had hier een groot aandeel in.

Hobbelig veld
Toch zag het er in het eerste half uur van de ontmoeting met de ploeg uit Beerta niet naar uit dat een dergelijke score op het bord zou verschijnen: het hobbelige veld zorgde ervoor dat de mannen van Jan de Roo niet in de wedstrijd kwamen. Ook bestond het vermoeden dat de zware wedstrijd van afgelopen donderdag, tegen Bareveld, nog in de benen van de spelers zat. Maar dan is er altijd nog Roy de Jongh: met doelpunt nummer 24 brak de zo trefzekere spits het duel open. Nog voor rust leek de wedstrijd te zijn beslist door een doelpunt van Ferdy Kuiper: 2-0.

Ferdy Kuiper maakt de 2-0 voor Westerwolde...
Ferdy Kuiper maakt de 2-0 voor Westerwolde… (foto’s: Bé Eelsing)

Zevenklapper
In de tweede helft werd het verschil op de ranglijst nog meer duidelijk: vijf keer wisten de roodhemden te scoren, waarbij Roy de Jongh twee keer van zich liet spreken. Ook Rik te Velde en Kevin van der Laan kwamen op het wedstrijdformulier,voordat Harmen Huls de zevenklapper vol maakte. De concentratie bij de gastheren verslapte, waardoor THOS in staat werd gesteld om de eer te redden: Dave Janssen was de maker van de eretreffer. Midweeks kan Westerwolde rustig afwachten hoe Sellingen presteert tegen THOS, waarna Westerwolde volgende week zondag afreist naar Gieterveen om daar de resterende punten op te halen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Tiental Onstwedder Boys onderuit tegen Aduard

Onstwedder Boys kwam al vroeg met tien man te staan en ging uiteindelijk met ...

SJS slaat Glimmen van zich af

SJS heeft zich na een ruime overwinning op derdeklasser Glimmen als enige Kanaalstreek-club uit ...

Gieterveen verliest ruim van Erica

Gieterveen moest zijn meerdere erkennen in Erica, dat met ruime cijfers won.