Van der Sluis wil stappen maken met SETA

SETADe club voor wie het seizoen er als eerste op zit is SETA. De zaterdagclub uit Musselkanaal zou 24 wedstrijden spelen, maar door het terugtrekken van Ter Apel ’96 bleven er twaalf ploegen over in de vijfde klasse F. En omdat SETA afgelopen zaterdag wedstrijd nummer 22 speelde, zijn de blauwhemden al uitgespeeld: één week eerder dan de meeste andere clubs in de Kanaalstreek. En dus is het tijd voor terugblikken, maar ook voor vooruitblikken. FC Kanaalstreek doet dat met de clubtopscorer: Ricardo van der Sluis.

Teleurstellend seizoen
De ploeg uit Musselkanaal besluit het seizoen op de voorlaatste plaats, en wanneer concurrent VEV komende zaterdag niet verliest zelfs een laatste plaats. Voor Van der Sluis een teleurstellend resultaat: “Ja, absoluut! Na een paar jaren onderin te hebben gespeeld, maakten we vorig seizoen een stapje omhoog. Natuurlijk hoop je dan dat je die lijn door kunt trekken. Maar het is voor ons een zwaar seizoen geweest waarin de resultaten niet overeen kwamen met de verwachtingen.”

Bokje staan
En daarmee slaat de 21-jarige aanvaller de spijker op zijn kop, want met een trainerswissel en bestuurlijke veranderingen kent SETA een turbulent seizoen: “We zitten de laatste jaren inderdaad regelmatig in zwaar weer, maar doordat de club toch een eenheid is, komen we daar altijd weer uit! Onze kracht is dat we veel voor elkaar over hebben, zowel in slechte als goede tijden.” Overigens kunnen die slechte tijden weleens tot het verleden gaan behoren met het aantrekken van de nieuwe trainer Wilbert Arends.

Ricardo van der Sluis (in uittenue) viert een goal...
Ricardo van der Sluis (in uittenue) viert een goal…

Nieuwe trainer, nieuw elan
“Ik verwacht met het aantrekken van Arends dat de discipline binnen de selectie zal toenemen.” Ook heeft de medewerker van Tom’s Outlet in Stadskanaal de verwachting dat het voetballende niveau omhoog zal gaan: “Met de nieuwe trainer komt er ook een handvol nieuwe spelers naar de club. Dat zal betekenen dat iedereen moet gaan strijden voor een basisplaats.” En volgens de clubtopscorer zal dit ook voor hem gelden, ondanks zijn dertien goals in de afgelopen voetbaljaargang: “Op de trainingen én in de wedstrijden moet ik gaan laten zien dat ik bij de elf beste spelers hoor!”

Dubbele dekking
Wanneer we de in Musselkanaal woonachtige Van der Sluis vragen naar zijn eigen prestaties heeft hij wel een verklaring voor de terugval in scorend vermogen: “In de voorgaande jaren scoorde ik steeds meer dan twintig treffers. Nu kennen veel clubs me en passen ze de speelwijze aan. Het komt regelmatig voor dat ik dubbele dekking krijg. En ja, dan wordt het voor mij ook wat lastiger.” Overigens voegt Van der Sluis hier aan toe dat hij voor het nieuwe seizoen vol vertrouwen is.

Opgaande lijn
“Het binnenhalen van de vele nieuwe spelers is volgens mij niet iets wat voor een korte opleving gaat zorgen, maar SETA de komende jaren echt een paar stapjes omhoog kan brengen.” Op de slotvraag hoe voetbalminnend Kanaalstreek over exact een jaar over zijn club zal spreken is de SETA-man optimistisch: “Ik ga ervan uit dat de resultaten ervoor zorgen dat men positief over de club zal spreken!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sten Vos snakt naar de tweede klasse

Ondanks dat Sten Vos diabeet is, is hij dagelijks met sport bezig. Want naast ...

Joey Spiegelaar klaar voor test tegen Gieterveen

GKC kent met zes uit twee een uitstekende competitiestart en wil deze zondag een goed ...

Terug in de tijd: Gert-Jan Hilbrands: een leven lang EEC

Gert-Jan Hilbrands is een echte clubman van EEC en kijkt uit naar het 50-jarige ...