Gieten sluit succesvol seizoen af met record

v.v. GietenOp een zonnig sportpark ‘De Goorns’ heeft Gieten de laatste wedstrijd van het seizoen met 6-1 gewonnen van DSC ’65. Voor de thuisclub stond weinig meer op het spel. De buit, promotie naar de derde klasse, was vorige week immers al bewerkstelligd, maar trainer Jouke Jan Meertens spoorde zijn team echter aan scherp te zijn. Wat meespeelde was dat een oud clubrecord uit de boeken geschrapt kon worden. In seizoen 1982/83 was Gieten twintig wedstrijden op rij ongeslagen. Bij winst vandaag zou dit record worden aangescherpt tot 21 wedstrijden op rij.

Uitstekend half uur
De rood-witten begonnen goed aan de wedstrijd en al na negen minuten werd het 1-0 toen Geir Lutjes uit een voorzet van aanvoerder Gert Maliepaard raak kopte. Het was treffer nummer dertig van het seizoen. Rond het half uur bediende Maliepaard aanvaller Florian van der Heyde. De snelle aanvaller schoot fraai raak: 2-0. Kort daarna werd het ook al 3-0, nadat een verre pass van Bas Alting vakkundig door Van der Heyde in het doel werd gewerkt. DSC ’65 stelde hier in de eerste helft in aanvallend opzicht weinig tegenover. Het gevaarlijkst waren de gasten vlak voor het rustsignaal, toen ze tegen de paal schoten.

Vertrekkend clubtopscorer
Twee minuten na rust kreeg DSC’er Thijs Meppelink een vrije doorgang naar Jeffrey Tappel, maar in zijn poging om de Gieten-doelman te passeren week hij te ver uit naar de zijkant, waarmee hij de kans verprutste. Een minuut later schoot Alting uit een scrimmage wel raak: 4-0. Na tien minuten in de tweede helft maakte Maliepaard er vervolgens 5-0 van. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd nam Gieten afscheid van de topscorer aller tijden, Gert Maliepaard. De 32-jarige doet na de zomer een stapje terug, en bleek ‘steken’ op 149 goals in het eerste elftal van de rood-witten.

Kansjes voor de gasten
Met nog een kwartier te spelen scoorden de gasten tegen toen Rik Sewuster alleen op de keeper afging en de bal beheerst in het doel schoot: 5-1. In de 82e minuut zorgde doelman Jeffrey Tappel er met een uiterste krachtinspanning op eigen helft voor dat de bal in het veld bleef. Hij werkte de bal naar voren en even later wist Alting de 6-1 aan te tekenen. Hierna kregen beide teams nog wat kansjes, maar gescoord werd er niet meer. Na afloop werden de spelers en staf van Gieten door het bestuur in de bloemetjes gezet vanwege de uitstekende prestaties, dit seizoen.

Gieten in de bloemen vanwege de promotie... (foto: Bé Speelman)
Gieten in de bloemen vanwege de promotie… (foto: Bé Speelman)

woortman

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen walst over Eext heen: promotie een feit

Sellingen had vanmiddag niet meer dan tien minuten nodig om Eext definitief van zich ...

Nieuw Buinen blijft meedoen in de top

Nieuw Buinen heeft op bezoek bij LAC Frisia gedaan wat het moest doen: winnen. ...

Borger speelt zich definitief veilig tegen ONR

Borger heeft zich op de voorlaatste speeldag van de competitie veilig gespeeld. Dat deed ...