SC StadskanaalMet vuurwerk en medailles werden de spelers van SC Stadskanaal onthaald én gehuldigd tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen. Hiermee was het met de feestelijkheden ook gedaan, want de wedstrijd tegen Pekelder Boys was er één om snel te vergeten. De heren voetballers vonden het wel prima en lieten de supporters hiermee toch enigszins in de kou staan. Want wanneer de Knoalsters zonder motivatie en beleving spelen, dan is iedere tegenstander een lastige. 

Overwicht zonder kansen
En dus waren de rood-witten een lastige tegenstander. Ondanks alles had de thuisclub wel een veldoverwicht, maar kreeg het slechts sporadisch doelrijpe kansen. De verdediging van Pekelder Boys stond goed en moest slechts één keer toezien hoe Robert Oosting alleen op doelman Zuur af kon gaan. De goalie verkleinde zijn doel echter goed en maakte hiermee de situatie onschadelijk. Na ruim twintig minuten spelen was het aan de andere kant wel raak: Ton Alberts zag Stefan Lugtenborg, die als vervanger van Royce Geerlings onder de lat stond, te ver voor zijn doel staan. Met een fraaie lob zorgde Alberts voor de 0-1. Zonder al te veel inspanningen konden de Boys deze stand meenemen naar de kleedkamer.

Katertje
Wie dacht dat de thuisclub de tweede helft uit een ander vaatje zou tappen, kwam bedrogen uit. Sterker: toen een inzet van Koos Kuiper na vijf minuten spelen op de paal eindigde mochten de blauwhemden de handen dichtknijpen. Maar kort daarna was het alsnog raak, toen Bas Plenter vanaf de strafschopstip aan mocht leggen. Stadskanaal probeerde hierna wel terug te komen in de wedstrijd, maar inzetten van Robert Oosting, Tristan Rotman en Jeffrey Bakker wisten doelman Zuur niet verontrusten. Het leverde dus allemaal niets op en zo eindigde de laatste wedstrijd van het zo succesvolle seizoen de kampioenen toch een klein katertje op.

- Banner SC Stadskanaal

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like