Gasselternijveen wil gezond worden én blijven

GasselternijveenWraps, smoothies, broodjes gezond én fruit in de rust. Het zijn producten die bij veel voetbalclubs in de Kanaalstreek niet te verkrijgen zijn. De uitzondering hierop is v.v. Gasselternijveen. Als enige club uit de drie noordelijke provincies doet de vijfdeklasser mee aan de weddenschap tussen Wilfred Genee en Johan Derksen, die als doel heeft om voetbalkantines te voorzien van een gezonder aanbod. En de prestaties van de dorpsclub mogen geroemd worden, want in de tussenstand neemt de club van voorzitter Edwin van der Vries een derde plaats in: “Wij doen nog steeds mee om de prijzen! We hopen met een mooie eindsprint nog een plaatsje te kunnen stijgen. Of misschien wel twee.”

Aan de werkgroep, die uit een aantal enthousiaste vrijwilligers bestaat, zal het in ieder geval niet liggen. Want er is het afgelopen seizoen regelmatig een evenement georganiseerd waar het gedachtegoed van ‘Vullen of Voeden’ centraal stond. Het meest indrukwekkende voorbeeld daarvan was de Gezondheidsweek die onlangs in samenwerking met de gemeente Aa & Hunze werd georganiseerd. Over de inzet van mensen binnen de club is Van der Vries lyrisch: “Binnen onze kleine vereniging hebben we toch maar mooi voor elkaar gekregen dat er iets van bewustwording is ontstaan bij onze leden en bezoekers op het gebied van gezonde voeding en een uitbreiding van ons assortiment in de kantine. Daar mogen we echt heel erg trots op zijn!”

Edwin van der Vries (links) samen met supermarkt-ondernemer Dolf Stuiver...
Edwin van der Vries (links) samen met supermarkt-ondernemer Dolf Stuiver…

Eindspurt
En ook in de komende dagen zal de inzet van Van der Vries en de zijnen nog gericht zijn op het passeren van ASC Nieuwland en Victoria 1893: “Op 20 mei moeten we onze laatste rapportage bij de organisatie van Vullen of Voeden aanleveren. Vervolgens hopen wij op 8 juni live in de uitzending van VI een positieve uitslag te krijgen en te horen of we in de prijzen zijn gevallen.” Maar toch wil de voorzitter niet te veel de nadruk op het binnenhalen van de hoofdprijs (een keuken ter waarde van € 15.000,- red.) leggen: “Ik hoop dat vele verenigingen in onze regio ons voorbeeld gaan volgen en gaan nadenken over een gezonder aanbod in hun kantine. Want daar is onze deelname mee begonnen. Maar goed als er een prijs te winnen is willen we deze ook graag pakken natuurlijk!”

Van der Vries maakt, samen met secretaris Marjon Boiten, de gezonde gerechten klaar...
Van der Vries maakt, samen met secretaris Marjon Boiten, de gezonde gerechten klaar…

Duurzaam en Vitaal
Van der Vries, die overigens nog maar kort voorzitter van de roodhemden is, is wel al langer betrokken bij de dorpsclub: “Ik was al jeugdleider van het F-team waarin mijn zoon Guus speelt, toen ik lid werd van de werkgroep ‘Duurzaam en Vitaal Gasselternijveen’. Dit groepje mensen zocht naar manieren om de club onder andere duurzamer te maken. En natuurlijk wordt er daarbij ook snel gedacht aan het slimmer én goedkoper organiseren van randzaken zoals energie.” En toen raakte de club op bestuurlijk vlak in zwaar weer. Over deze periode wil Van der Vries niet zoveel kwijt: “Het was een turbulente periode die veel invloed heeft gehad binnen de club.”

Roerige periode
Toch is Van der Vries vol goede moed om Gasselternijveen weer omhoog te stuwen: “Het nieuwe bestuur is in januari 2015 aangetreden met als voornaamste doel de vereniging organisatorisch en financieel weer op de rit te krijgen. Ondanks dat we wat mij betreft nog steeds in een aanloopperiode zitten, boeken we wel al successen!” De geldt nog niet voor de prestaties van het vlaggenschip, maar met de inzet van trainer Roeland Deuring en een technische commissie is dat volgens de preses een kwestie van tijd: “Meerdere spelers die in het verleden voor onze vereniging hebben speelden, hebben aangegeven dat ze weer terugkeren op het oude nest. Dit zijn niet allemaal eerste elftal spelers, maar het is mooi te merken dat we in de breedte en misschien ook in kwaliteit kunnen groeien.”

Positieve flow
Tot slot maken we met de eigenaar van Van der Vries HR-consultancy een doorkijkje naar het volgende seizoen, wanneer Vullen of Voeden geen wedstrijd meer is: “Ook de komende jaren gaan we door met het aanbieden van gezondere alternatieven in onze voetbalkantine. Het beroemde ‘balletje breed’ is niet meer weg te denken uit onze kantine. Ook de smoothies en het speciaal door Gasselter bakker Timmer ontwikkelde broodje gezond worden inmiddels door velen als een welkome aanvulling op ons assortiment gezien.” Ook het beschikbaar stellen van stukjes fruit in de rust van voetbalwedstrijden kan met behulp van enkele sponsoren worden voortgezet: “Vullen of Voeden heeft voor veel reacties gezorgd, zowel negatief als positief. Maar ik heb het gevoel dat de laatste categorie echt de overhand heeft. Dat is mooi, want we hebben vaak in de picture gestaan met dit project en ik denk dat v.v. Gasselternijveen, hoe klein de vereniging ook is, heeft laten zien dat ze tot grote dingen in staat is!”

banner_gnv1

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: SPW-goalie De Jonge lang uitgeschakeld

SPW-doelman Jeffrey de Jonge liep een zware blessure op en is lang uitgeschakeld.

Roy Veen: “JVV wil bovenin de middenmoot meedraaien.”

Roy Veen verwacht dat JVV een stuk beter gaat presteren dan de afgelopen seizoenen.

v.v. Gasselternijveen ambitieus op gebied van duurzaamheid

TRADITIONELE ENTREE De entree van Wolters was er één zoals we vaak zien bij ...