Pekelder Boys vergeet zichzelf te belonen

pekelder-boys1Uiteraard willen ploegen hun eerste wedstrijd van een nieuwe competitie niet verliezen. Voor Pekelder Boys kwam deze wens niet uit. En dat had het voor een groot deel aan zichzelf te wijten: zelf benutte het de geboden kansen niet, waar tegenstander Gruno dat één keer deed: een 0-1 nederlaag was het gevolg.

Gelukkig moment
In de eerste helft waren beide ploegen te voorzichtig en beide misschien te bang om een stap te zetten in de goede, voorwaartse, richting. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld en de kansen in de eerste helft waren schaars aan beide kanten. Er was dan ook een ietwat gelukkig moment voor de gasten voor nodig om uiteindelijk de eindstand tegen de touwen te schieten. Een verre inworp van Gruno werd niet goed verwerkt waardoor de gasten op 0-1 kwamen via een kanonskogel in de verre hoek.

Scoren om te winnen
In de tweede helft was het een walk-over voor de thuisploeg en kwam Gruno niet of nauwelijks over de middenlijn, maar kansen voor Eric Burema en Martin Schreuder werden helaas niet benut. Gruno, dat met man en macht de voorsprong verdedigde, slaagde er uiteindelijk ook nog in en dat was gezien het spelbeeld onrecht. Maar in het voetbal geldt helaas: als je niet scoort, pak je geen punten. Alleen met goed voetbal redt je het niet, dus zal Pekelder Boys volgende week uit bij Westerwolde alle zeilen bij moeten zetten voor een goed resultaat.