Stadskanaal kan geen vuist maken tegen GVAV-Rapiditas

Stadskanaal moest zondag zijn meerdere erkennen in GVAV-Rapiditas.

Foto Stoffer Bakker, ook Stadskanaal-doelman Rick Arends kon ondanks een aantal goede reddingen geen nederlaag voorkomen.

Stadskanaal heeft ook haar tweede competitiewedstrijd verloren. Na de 6-4 nederlaag tegen WKE ’16 werd er zondag verloren van titelkandidaat GVAV-Rapiditas. De Stadjers wonnen met 0-2 in Stadskanaal.

De thuisploeg kreeg in de beginfase van de wedstrijd een paar mogelijkheden, maar de eerste goal was voor de bezoekende ploeg. Ingmar Liezenga kwam vrij te staan voor Stadskanaal-doelman Rick Arends en faalde niet in de afronding: 0-1. In een niet al te hoogstaande wedstrijd, mede veroorzaakt door de herfstachtige omstandigheden, voetbalde GVAV net wat makkelijker dan Stadskanaal. Toch kwamen de Knoalsters de eerste helft behoorlijk mee, maar ondanks een aantal mogelijkheden werd er niet gescoord.

Stadskanaal ging direct na rust op zoek naar de gelijkmaker, maar wist ondanks een overwicht geen grote kansen te creëren. Na het eerste kwartier in de tweede helft ging de storm van de thuisploeg wat liggen en kwam GVAV kort erop op een 0-2 voorsprong. De bezoekers hadden in de slotfase nog verder kunnen uitlopen, maar lieten dat na. Stadskanaal kon daarentegen geen vuist meer maken en moest zo opnieuw een nederlaag incasseren.

Foto’s Stoffer Bakker: Stadskanaal – GVAV Rapiditas