HOC verslaat concurrent EHS ’85

HOCHOC heeft ook haar tweede wedstrijd in deze jonge competitie in winst om weten te zetten en doet daarmee weer volop mee om de bovenste plaatsen. Op het eigen sportpark in Exloo werd er gewonnen van concurrent EHS ’85, dat na een rode kaart voor de keeper lange tijd met tien man speelde. Grote man bij de thuisploeg was Mark van Bergen, die twee keer scoorde.

Niemandsland
Het waren de bezoekers uit Emmen die de eerste kans wisten te creëren, maar het was Richard Fuhler die voorlangs schoot. De wedstrijd golfde in de beginfase op en neer en er werd in een hoog tempo gevoetbald. Kansen waren er vooralsnog weinig, mede door goed verdedigen door de defensie van de thuisploeg. Rond de twintigste minuut bood Richard Wiggers zijn ploeggenoten wel een opgelegde kans, maar zijn terug gelegde bal kwam in niemandsland terecht. Vijf minuten later was het dezelfde Wiggers die op avontuur ging. Hij omspeelde de keeper, die hem vloerde binnen de beruchte lijnen: rood en een penalty voor HOC. Deze werd netjes benut door Mark van Bergen.

Goed keeperswerk
Na rust was er van een overtal bij de geel-zwarten niets te zien want het was EHS dat goed uit de startblokken kwam. Toch was het HOC dat de score verdubbelde via Chris van Ewijk. Hij benutte de rebound na een gestopte kopbal van Luca Klaar. Kort daarna had Klaar zelf de 3-0 op de schoen, maar in plaats van door te lopen besloot hij vroegtijdig te schieten. De gasten brachten kort daarna de spanning terug in de wedstrijd via Selmar Middeljans, die een scherp aangesneden corner binnen kopte. Amper vijf minuten had HOC echter de schade alweer hersteld, via Mark van Bergen die met zijn tweede van de middag de 3-1 liet aantekenen. EHS probeerde het vervolgens nog wel, maar door goed keeperswerk van Marnik Nieboer bleef de stand ongewijzigd.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: Valthermond en LSC 1890 in balans: Publiek grote winnaar

Valthermond en LSC schotelden het publiek een leuke wedstrijd voor en hielden elkaar in ...

Gasselternijveen wint ook van Zwartemeerse Boys

Gasselternijveen won in eigen huis van Zwartemeerse Boys en steeg daardoor weer verder op ...

Overzicht: zondagvoetbal

Nieuw Buinen én Emmen hebben zichzelf in de strijd om de tweede periode een heel ...