Joey Spiegelaar klaar voor test tegen Gieterveen

GKCGKC kent met zes uit twee een uitstekende competitiestart en wil deze zondag een goed vervolg geven in de Kanaalstreek-derby tegen Gieterveen. Hetzelfde geldt voor de groenhemden en dus wordt de wedstrijd tussen de nummers twee en vier een heel interessante. Nieuweling Joey Spiegelaar van GKC kijk ernaar uit: “De derby leeft bij ons en we willen de drie punten in eigen huis houden!”

Bekend terrein
De 23-jarige Spiegelaar kwam afgelopen zomer over van Nieuw Buinen, waar hij op dat moment in het tweede elftal speelde. Behalve een uitstapje naar Valthermond, waar hij veel heeft geleerd onder Albert Koops en Rick Slor, doorliep hij alle elftallen bij de oranjehemden. Een doorbraak in het eerste elftal zat er echter niet in en omdat hij het plezier in het spelletje was verloren, besloot hij over te stappen naar GKC, waar hij op Sportpark Hoogte der Heide op bekend terrein kwam: “Ik kom al acht jaar lang in de zomer op het sportpark in Gasselte voor de jaarlijkse voetbaldagen, voorheen georganiseerd door de KNVB. Sinds afgelopen zomer doen wij dit in eigen beheer, in samenwerking met vrijwilligers en sponsoren”. Mede door deze ervaringen koos Spiegelaar voor GKC, waar hij het goed naar zijn zin heeft: “We hebben een goed gebalanceerd elftal met een mooie mix van leeftijden en kwaliteit”.

Behoorlijke kwaliteitsinjectie
Samen met Spiegelaar kwamen ook Gert Sterken en Robbert Mensinga over van Nieuw Buinen naar GKC en Willy Kral verruilde TEVV voor de Gasselters. Een behoorlijke kwaliteitsinjectie voor de ploeg van nieuwe trainer Erik Elling, die voorheen assistent was bij het tweede elftal van ZFC Zuidlaren. Spiegelaar is tot nu toe zeer content over de samenwerking: “Erik is een positief ingestelde man, met een eigen idee over het spelletje, maar natuurlijk is het voor hem ook wennen bij een nieuwe club. Er is wel al te merken dat hij er binnen zeven weken een goed team heeft van heeft gesmeed, samen met onze leider Harry Krol, die de randzaken perfect geregeld heeft”.

Joey Spiegelaar (oranje) in actie namens zijn oude club Nieuw Buinen.
Joey Spiegelaar (oranje) in actie namens zijn oude club Nieuw Buinen.

Duels uitvechten
Waartoe deze selectie van GKC in staat is, moet nog blijken, meent de inwoner van Nieuw Buinen: “We moeten zolang mogelijk meedoen om de prijzen. Als dat lukt, dan draaien we een goed seizoen. Qua ranglijst moeten we in ieder geval voor de top vijf gaan”. Aan de inzet van Spiegelaar zelf zal het niet liggen, want hij geeft altijd alles: “Ik ben geen technisch begaafde voetballer en moet het vooral hebben van mijn inzet. Ik wil altijd winnen, soms zelfs iets te graag”. Zodoende is Spiegelaar op de rechtsback-positie geposteerd, wat hem prima bevalt: “Lekker de duels uitvechten en als het kan wil ik ook aanvallend mijn bijdrage leveren”.

Veel gevaar
De medewerker van het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) is dus geen uitblinker bij de geel-zwarten en denkt ook niet dat deze er echt is: “We functioneren vooral goed als team, waarbij we in elke linie wel een belangrijke schakel hebben. De as is dus vooral belangrijk, met goede spelers als Jeroen Keizer, Arian Hendriks, Bjorn Schuiling en Willy Kral. Samen met onze twee gevaarlijke buitenspelers Danny Kolp en Robbert Mensinga kunnen we voor veel gevaar zorgen”. Het wordt dus oppassen voor Gieterveen, komende zondag. Een mooie gelegenheid om te kijken waartoe GKC in staat is, meent Spiegelaar: “Eigenlijk wordt dat de eerste echte test, na de overwinningen op Zandpol en Buinen. Ik verwacht een spannende pot met veel strijd. We kennen elkaar eigenlijk allemaal en dat maakt het ook mooi, want je wilt altijd van elkaar winnen!”

attent_banner_275x75

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Blik op 2L: René Wollerich wil liever naar Drenthe

Helpman is één van de clubs die in de eerste speelronde niet in actie ...

Raymond Duitscher: “Titan zal alle zeilen bij moeten zetten!”

Met zijn 33 lentes is aanvoerder Raymond Duitscher één van de ervaren krachten in ...

Koen Hateboer wil naar de Hoofdklasse

Jurrie Koolhof: sinds mensenheugenis hèt exportproduct van voetballend Beerta. Maar Hans Hateboer (FC Groningen én ...