Westerwolde komt sneu weg in Eenrum

westerwoldeDe verste uitwedstrijd van Westerwolde dit seizoen in en tegen Eenrum werd met een 1-0 nederlaag afgesloten. Ging keeper Henk Hebers vorige week bij het late tegendoelpunt van Pekelder Boys niet geheel vrijuit, vandaag was hij de directe aanleiding tot de nederlaag van Westerwolde door opzichtig in de fout te gaan. Omdat hij een aanvaller van Eenrum onreglementair aanviel, kon de scheidsrechter niets ander doen dan een strafschop geven en Hebers uit het veld sturen.

Beste kans
Gedurende de gehele wedstrijd had Westerwolde een klein veldoverwicht. Menig kans werd er gecreëerd, maar mede door goed keeperswerk van de sluitpost van Eenrum bleef de brilstand in deze wedstrijd lang gehandhaafd. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd was de beste kans voor Westerwolde deze middag voor spits Roy de Jongh. Ook hij wist echter ook nu het net niet te vinden.

wwolde-eenrum
Westerwolde belaagt het doel van Eenrum…

Enig gebakkelei
Ongeveer vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd werd een hoge voorzet van Eenrum afgeslagen. Helaas was er vlak voor het doel van Westerwolde enig gebakkelei tussen de spits van Eenrum en de keeper van Westerwolde. Waarom de doelman van Westerwolde de speler van Eenrum ongeoorloofd aanviel zal voor velen in nevelen gehuld blijven. Arbiter Rozema uit Loppersum kon echter niets anders doen dan een strafschop aan Eenrum toekennen en Hebers achter de omheining te sturen. Gelegenheidsdoelman en aanvoerder Ferdy Kuiper wist de 11-meter niet te stoppen. Dit alles dus met een enigszins geflatteerde  overwinning van Eenrum tot gevolg. Een gelijkspel had de eindstand van deze niet bijzondere wedstrijd beter weergegeven.

Snel rehabiliteren
Na drie competitiewedstrijden dus nog maar één punt voor de mannen van de enigszins aangeslagen trainer Loek Swarts. Maar gelukkig kunnen de spelers zich snel rehabiliteren. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen HFC ’15 uit Hoogkerk. Maar dan wel zonder de eerste doelman; hij wordt zo goed als zeker geschorst voor zijn directe rode kaart. Winnaar Eenrum gaat volgende week op bezoek bij Gruno.