Super Mario krijgt Ter Apel niet op de knieën

ta-sknHet venijn zat hem bij de derby tussen Ter Apel ’96 en SC Stadskanaal duidelijk in de staart. Beide ploegen maakten in de laatste tien minuten namelijk een treffer, waarbij voor de 1-2 van Mario Georgescu er één was om door een ringetje te halen. Ron Kuper mocht vijf minuten later vanaf elf meter aanleggen voor de gelijkmaker. Hiermee eindigde de wedstrijd die maar laat op gang kwam spectaculair: 2-2.

Rode kaart Bults
En daarmee kreeg de thuisploeg loon naar werken, want een groot deel van de tweede helft speelden de roodhemden met een man minder. De reden: een rode kaart voor Patrick Bults. De aanvaller, die op een aantal momentjes (vrije trap) in de eerst helft na geen potten kon breken, probeerde ten koste van een overtreding zijn balverlies én de daaruit voortkomende counter te repareren. Een overtreding die normaal gesproken met geel bestraft zou worden. Leidsman Mulder besloot Bults echter van het veld te sturen. Ter Apel kroop na deze situatie meer in de verdediging en probeerde via de snelle Daan Stam en Garik Ghazarjan voor gevaar te zorgen. Na twintig minuten in de tweede helft kreeg men in een dergelijke situatie de grootste kans op een treffer.

Voorsprong Ter Apel
Dat zou dan de tweede van de middag zijn, want op slag van rust had aanvoerder Roy Hooiveld zijn ploeg op 1-0 gezet. Een actie van Ghazarjan smoorde in het strafschopgebied, maar Hooiveld ramde de bal resoluut langs doelman Geerlings. Overigens kenmerkte de eerste helft zich verder door het ondermaatse spel. Vooral bij Stadskanaal liep het niet en raakte men her en der gefrustreerd. Arbiter Mulder moest het twee keer ontgelden, maar reageerde even zo vaak met een gele kaart. Jordy Geerlings was één van hen. Voor rust viel Geerlings ook één keer in positieve zin op, maar zijn schot van grote afstand ging rakelings het doel van Brian de Jonge.

Counteren met Ghazarjan
De situatie na twintig minuten in de tweede helft bleek uiteindelijk het breekpunt. Ghazarjan ging op dat moment voor eigen geluk, waar hij de mee opgekomen invaller Schoonebeek in stelling had moeten brengen. Schoonebeek kon in de rebound na de redding van Geerlings nog wel afleggen op Roy Hooiveld, maar dé kans op 2-0 was om zeep geholpen. Amper twee minuten later was het aan de andere kant wel raak: Mario Georgescu werd bediend door Hidde-Jan Hidding en de kleine aanvaller wist zijn prima aanname (ietwat gelukkig) een succesvol vervolg te geven.

Knoalster overwicht
Stadskanaal kroop dus door het oog van de naald en begon een overwicht te creëren. Met name op het middenveld ging het iets makkelijker, hoewel de verdediging onder leiding van de uitblinkende Ron Kuper nog niet stelselmatig in verlegenheid werd gebracht. In het laatste kwartier lukte dat beter, met het inbrengen van de van een blessure terugkerende Tristan Rotman. De topschutter van het vorige seizoen kreeg al snel dé kans op de 1-2, maar hij raakte de voorzet van Sten Vos maar half, waardoor de bal voorlangs rolde.

Tumultueuze slotfase
En toen waren daar de laatste tien minuten van de reguliere speeltijd én de toegevoegde tijd. In deze periode wist Georgescu nog één keer de aandacht op zich te vestigen: een heerlijk lepe passeerbeweging werd door ‘Super Mario’ vervolgd met een droge knal in de bovenhoek van het doel van Brian de Jonge, die absoluut kansloos was: het hoogtepunt van de middag. Maar genoeg voor een overwinning was het niet, want in de laatste minuten van de reguliere speeltijd raakte Denny Feiken zijn tegenstander licht aan in het strafschopgebied. Scheidsrechter Mulder leek de rode kaart van Bults niet te zijn vergeten, en bestrafte nu Stadskanaal zwaarder dan feitelijk nodig was. Het buitenkansje was aan Ron Kuper wel besteed: 2-2.