TEVV redt het niet tegen Heerenveen

TEVVTEVV stond voor een moeilijke uitwedstrijd en wel tegen v.v. Heerenveen in het Friese Haagje. Achteraf bleek waarom, want de ploeg van trainer Hans Kamphuis trok met 4-2 aan het kortste eind. Hiermee staat de geel-blauwe ploeg na vier wedstrijd op vier punten. Na tien minuten leek de wedstrijd al beslist door twee goals waarbij de TEVV-verdediging er niet goed uitzag. 

Twee keer raak
Bij de eerste goal (na twee minuten) wilde de verdediging op buitenspel spelen, maar dat ging finaal de mist in. Heerenveen-spits Kevin Regts kon toen ongehinderd op doelman Rob Hölscher afstormen en beheerst binnen schuiven: 1-0. In de tiende minuut een soortgelijke situatie, waarbij de TEVV-verdediging op de rand van de zestien werd uitgespeeld en Kevin Regts weer voor de jonge TEVV-goalie verscheen. Wederom was het raak door de Friese spits: 2-0. Even daarvoor had Ayhan Bas trouwens voor de Tweede Exloërmonders kunnen scoren, maar zijn inzet werd prima onderschept door Heerenveen-doelman Justin van der Dam en in de tegenstoot scoorde de thuisploeg dus. Hiermee kende de vervanger van Wim Kok een teleurstellend begin van de middag.

Gemiste kansen
TEVV kwam naderhand wat beter in de wedstrijd, maar scoren blijft een moeilijke opgave voor de voorwaartsen van de Exloërmonders. Jan Jaap Wever had een uitgelezen mogelijkheid om de gasten terug in de wedstrijd te brengen, maar  hij strandde op de doelman van de Friezen, die met de voeten redde. Vlak voor rust hadden de bewoners van sportpark De Skoatterwald de wedstrijd helemaal in het slot kunnen gooien, maar tot drie keer toe wist Rob Hölscher met goede reddingen erger te voorkomen.

Derde tegengoal
Na de thee was het wederom de thuisploeg die het beste uit de startblokken kwam, maar linkerspits Stefan Bollen verprutste een goede mogelijkheid. De TEVV-ers waren voornamelijk gevaarlijk door een paar mooie corners van Roy Feiken, maar met kunst -en vliegwerk wist de Heerenveen-verdediging de bal weg te werken. Uit een snelle tegenstoot, na weer een corner voor de bezoekers, wist Stefan Bollen wel het net te vinden. Na een aantal fraaie kapbewegingen, prikte hij de bal langs Rob Hölscher: 3-0.

Slotoffensief
De wedstrijd leek op dat moment gespeeld, maar de Mondkers rechtten in het laatste half uur hun rug. Na goed storend werk van Jeremy Gall kwam de bal voor de voeten van Sander Marissen, die zelfs met zijn zwakkere (rechter)been wist te scoren: 3-1. Zoals hiervoor aangegeven bleek TEVV het meest gevaarlijk bij dode spelmomenten. Uit weer een gevaarlijke corner van Roy Feiken, wist Jan Jaap Wever simpel de 3-2 binnen te koppen. De ploeg van TEVV-coach Hans Kamphuis begon er weer in te geloven en wilde de laatste tien minuten alles op alles zetten om er nog een puntje uit slepen.

Deksel op de neus
Maar zoals het ook vaak gaat, valt de goal aan de andere kant. Een snelle en verre uittrapbal van doelman Justin van der Dam bracht via een  fraaie doorkopbal invaller Jacco Kuiper vrij voor Rob Hölscher: weer was de goalie kansloos: 4-2.  Scheidsrechter Zeeman uit Sneek floot even later voor het eind, waardoor de Mondkers een lange thuisreis zonder punten, te wachten stond.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS bewijst zichzelf slechte dienst

SJS heeft zich zaterdag een slechte dienst bewezen. Op voorhand gingen de blauwhemden voor ...

Onstwedder Boys wint nipt van Mussel

Op sportpark ‘De Boskamp’ won Onstwedder Boys de Kanaalstreek-derby tegen Mussel met de kleinst mogelijke ...

Titan ontsnapt dankzij hattrick Moesker

Titan moest alle zeilen bijzetten tegen het laag geklasseerde Balkbrug, maar wist met het ...