Sander Zikken: “De vierde klasse is binnen bereik!”

HOCSander Zikken speelde in het verleden met het tweede elftal van WKE in de Hoofdklasse en met Weerdinge kwam hij uit in de derde klasse. Maar nu, op 29-jarige leeftijd heeft de aanvaller van HOC andere prioriteiten: “Ik heb het druk genoeg met mijn baan als vloerenlegger, dus ik kies er nu voor om in mijn eigen dorp te voetballen.” Want Zikken, die momenteel herstellende is van een hamstringblessure, woont in Odoorn op een steenworp afstand van het sportpark van HOC.

Verhuizing
Nadat Zikken zijn woning in Emmen verkocht had en daarna naar Odoorn verhuisde, duurde het niet lang totdat hij werd gevraagd om bij HOC te komen voetballen: “Toen ik gevraagd werd, was ik al snel enthousiast. De selectie van HOC is jong en het leek mij geweldig om samen met die jongens de uitdaging aan te gaan.” Een uitdaging die bestaat uit het maken van de stap naar de vierde klasse.

Treetjes hoger
HOC, dat voortkwam uit een fusie van Hunso uit Exloo en Oring uit Odoorn, speelde in het seizoen 2012-2013 voor het eerst onder deze naam. Wie de resultaten in de navolgende jaren opzoekt, zal ontdekken dat de geelhemden steeds een paar treetjes hoger eindigden: “We hebben gewoon een goede én brede selectie. De jonge jongens leren ieder jaar wat bij, waardoor de vierde klasse steeds dichterbij komt. Ik ben dan ook van mening dat de tijd rijp is om de stap nu eindelijk eens te zetten!”

Sander Zikken houdt een verdediger van VIOS O van zich af...Sander Zikken houdt een verdediger van VIOS O van zich af…

Ideale mix
Want Zikken is ervan overtuigd dat de Odoorners mee kunnen, een klasse hoger: “Zoals gezegd: de selectie is groot genoeg. Maar behalve dat is de mix tussen jonge talenten en iets oudere spelers met wat meer ervaring ook perfect.” Volgens de spits, die dit seizoen tot nu toe drie keer het net vond, wacht er zondag een serieuze test. Dan gaan de mannen van Jans Spiegelaar immers op bezoek bij ongeslagen koploper Gieterveen. “Of ik inzetbaar ben, is nog twijfelachtig.” zegt de aanvaller op de vraag wat hij van de wedstrijd verwacht. “Ik sukkel eigenlijk al sinds de start van de competitie met een hamstringblessure. Sinds vorige week zijn de klachten erger geworden, dus heb ik afgelopen zondag niet meegespeeld tegen Buinen.” Dit gebeurde in overleg met trainer Spiegelaar en ongetwijfeld met het oog op de wedstrijd van zondag.

Scorend vermogen
“Dat klopt. Ik ga wel mee en zal in kunnen vallen wanneer de nood aan de man komt. Ik denk dat het belangrijk gaat zijn dat wij hun aanvallers geen kansen geven, want met 28 goals is wel duidelijk waar hun kracht ligt.” Overigens hoeft HOC zich daar ook geen zorgen over te maken, want de laatste twee wedstrijden werd er niet minder dan twaalf keer gescoord door de geel-zwarten. Wanneer we Zikken tot slot vragen of hij niet liever een club in een hogere klasse had gevonden, laat zijn antwoord aan duidelijkheid niet te wensen over: “Ik mag dan wel de stap naar de vijfde klasse gezet hebben, dat houdt niet in dat ik niet ambitieus ben. Ik wil bij HOC afsluiten als voetballer, maar niet voordat we gepromoveerd zijn!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Jordy Geerlings wil weer tegen Musselkanaal spelen

“Ja, in het veld kan ik nog wel eens een kort lontje hebben.” Wanneer ...

Jordie Teuben: “Ik kijk uit naar de derby tegen Valthermond”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...