Onstwedder Boys verliest van koploper VVK

onstwedder_boysOnstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op Sportpark De Boskamp tegen koploper VVK uit Groningen niet voor een stunt kunnen zorgen. De gasten zegevierden met 0-1 in een wedstrijd waarin de ploeg van Fokke de Jonge een helft lang met een man meer speelde, maar dit overwicht niet in kansen en doelpunten kon uitdrukken.

Kluts
Na vijf minuten spelen kwam het eerste gevaar van de ploeg uit Groningen. Chris Lunter schoot de bal echter over het doel van de Boys. Onstwedder Boys kreeg aan de andere kant ook een mogelijkheid. Gerben Meems ging op links goed door, maar schoot eveneens over. Even later zag Meems een schot gestopt door keeper Korné Boekholt. De beste kans in de openingsfase was voor Nanne Huiges die na een corner de bal uit de kluts voor de voeten kreeg, maar naast schoot. Na een half uur spelen werd VVK gevaarlijker. Het was opnieuw Lunter die dichtbij een doelpunt was, maar zijn kopbal ging naast. Even later was het wel raak toen een voorzet vanaf de rechterkant voor de voeten van Nico de Jonge kwam, die van dichtbij de 0 – 1 wist te maken.

Sven Jaegers houdt een VVK-speler van zich af (Foto: Bé Sterenborg)
Sven Jaegers houdt een VVK-speler van zich af (Foto: Bé Sterenborg)

Vlam in de pan
Scheidsrechter Snippe uit Hollandscheveld moest regelmatig fluiten voor overtredingen, wat resulteerde in gele kaarten voor Gerben Meems (tackle) en Chris Lunter (vasthouden van een tegenstander). In de slotfase van de eerste helft wist Boekholt een schot van Harm Jan Wilzing te keren, terwijl voor VVK Thomas Koekkoek net over schoot. Op slag van rust sloeg de vlam in de pan als Tim Kingma van VVK natrapt na een duel met Peter Orsel. De scheidsrechter kon niets anders doen dan Kingma uit het veld sturen.

Overtalsituatie
In de tweede helft wist Onstwedder Boys maar zelden gebruik te maken van de man meer situatie. Er ging in de opbouw veel mis aan de kant van de Boys, terwijl VVK met Lunter in de spits steeds dreigend was in de counter en verdedigend nauwelijks een steek liet vallen. De beste kans was voor Gerben Meems die na een uur spelen vrij voor de keeper kwam, maar Boekholt wist de inzet van Meems knap te verwerken tot een corner. Lunter kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid om te scoren toen hij keeper Rein Koudstaal omspeelde, maar vervolgens werd gestuit door Sven Jaegers. Scheidsrechter Snippe liet echter gewoon doorspelen, dit tot ongenoegen van de ploeg uit Groningen. VVK speelde de wedstrijd slim uit in de slotfase, waarbij Onstwedder Boys wel probeerde aan te vallen, maar geen grote mogelijkheden meer kreeg. Zo eindigde de wedstrijd in 0 – 1. Onstwedder Boys mist door dit resultaat de aansluiting met de (sub)top. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Niekerk op het programma.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal volkomen kansloos tegen reserves Be Quick

SC Stadskanaal moest voor de beker aantreden tegen het tweede elftal van Be Quick ...

Zorgen Onstwedder Boys nemen toe

Onstwedder Boys heeft de eerste competitiewedstrijd van 2015 niet weten te winnen. De ploeg ...