Piepjong Valthermond kan het niet bolwerken tegen GRC

logo_valthermondMet vier tieners aan de aftrap en een gemiddelde leeftijd van exact 22 lentes moest een piepjong Valthermond het opnemen tegen titelkandidaat GRC. De gehavende Mondkers konden het niet bolwerken tegen de Stad-Groningers en verloren met 0-3.

Onhoudbaar
De start van de ploeg van Harris Huizingh was hoopgevend. Jesper de Graaf strandde met een volley op doelman Gerald van Nieff en Demy te Velde mikte na een mooie aanval naast. Voor de bezoekers zochten Robin van Linschoten en Davy Wilkens het doel te hoog. Na een half uur spelen viel eigenlijk al de beslissing. Mohamed Bellghroub mocht aanleggen voor een vrije trap en de spelverdeler schoot deze onhoudbaar in de kruising. Vanaf dat moment was het GRC wat de klok sloeg. Zo waagde Valthermond-goalie Erwin Timmer lijf en leden om naamgenoot Erwin Alt van het scoren af te houden en pakte de doelman ook een kopbal van Davy Wilkens knap.

Maikel Platje verving Theo Gennissen tegen GRC en deed dit naar behoren (Foto: Bennie Schlimback)
Maikel Platje verving Theo Gennissen tegen GRC en deed dit naar behoren (Foto: Bennie Schlimback)

Pleit beslecht
Valthermond haalde met een minimale achterstand de rust, maar kort na de pauze werd de score verdubbeld. Erwin Alt was er als de kippen bij om de ver uit zijn goal gekomen Timmer met een lob te verschalken. Toen de doelman kort daarop ook nog eens met rood het veld moest verlaten, handsbal buiten de zestien, was het pleit beslecht. Met hard werken trachtte Valthermond de score beperkt te houden. Dit lukte tot de negentigste minuut waarin Erwin Alt zijn tweede treffer van dichtbij binnen tikte. Voor de thuisploeg kwam de goed spelende Maikel Platje nog het dichtst bij een eretreffer, maar de vervanger van Theo Gennissen vond Van Nieff op zijn weg.

Zeer welkom
GRC zal ongetwijfeld met Noordster om het kampioenschap gaan strijden. Voor Valthermond is het zaak om het gat met de onderste regionen in stand te houden. Een overwinning aanstaande zondag tegen buurman Titan zou wat dat betreft zeer welkom zijn.

- Banner Valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Klinkende overwinning voor Musselkanaal

OVC '21 speelde gistermiddag voor Sinterklaas en het was Musselkanaal dat dankbaar de cadeautjes ...

Pekelder Boys onderuit tegen Muntendam

Pekelder Boys heeft zijn eerste bekerwedstrijd tegen derdeklasser Muntendam verloren. De rood-witten begonnen niet ...