TEVV sleept een gelijkspel uit het vuur

TEVVOp sportpark Boerbos in Rolde werd een meer spannende dan fraaie wedstrijd afgeleverd door twee middenmoters in de eerste klasse F: Rolder Boys en TEVV. Moet gezegd, de wind was een grote spelbreker om een mooie wedstrijd af te leveren. Fraaie combinaties waren bijna onmogelijk, maar spannend bleef het wel tot de laatste minuut. Rolder Boys trainer Jan Korte was wat minder tevreden dan zijn opponent Hans Kamphuis, daar de thuisclub veruit de meeste doelkansen om zeep hielp. Uiteindelijk moesten beide ploegen zich tevreden stellen met de 2-2 remise.

Attente Altun
In de eerste helft ging TEVV wat gemakkelijker om met de onaangename natuurverschijnselen en dat resulteerde dan ook in twee goals. In de dertiende minuut kreeg Roy Feiken een vrije bal te nemen en via de verdediging van de thuisploeg belandde de bal voor de voeten van rechterspits Oguzhan Altun, die hier wel raad mee wist: 0-1. Even daarvoor had Ayhan Bas de Mondkers al op een voorsprong kunnen zetten, maar zijn uithaal werd nog net geblokt, voordat de bal in het doel verdween.

Attente Altun
Rolder Boys richtte zich op om het heft in handen te nemen, maar het wilde niet echt lukken met de thuisploeg. Achtereenvolgens Marnick Ottens en Denyal Dzemidzic strandden op TEVV-goalie Wim Kok. Beter ging het de spitsen van TEVV af. Weer stond Roy Feiken aan de basis. Zijn vrije bal werd in eerste instantie door doelman Arno de Jong gekeerd, maar weer was het Oguzhan Altun, die er als de kippen bij was om af te ronden voor de Exloërmonders: 0-2. De ploeg van Rolder Boys trainer Jan Korte deed er toen echt een schepje bovenop, maar de verdediging van TEVV stond tot dan als een huis.

Ongelukkige Gall
Tot een ongelukkig moment na 36 minuten voetballen: Jeremy Gall wilde aan een solo beginnen op het middenveld, waarbij hij onreglementair werd gestuit. In plaats voor een overtreding te fluiten gaf scheidsrechter Van Schepen voordeel. Maar dat voordeel mondde echter uit in een voorzet van Ferdi Hidding voor Rolder Boys, waarna Mart Oosting kon binnen knikken: 1-2. Felle protesten uiteraard van de ploeg van TEVV-coach Hans Kamphuis, maar uiteraard levert zoiets alleen maar gele kaarten op. En op slag van rust maakte Rolder boys-spits Sander van Nijen er uit een onoverzichtelijke situatie, mede door wederom de wind, 2-2 van.

Onzorgvuldige Wever
Na de thee creëerde de thuisploeg weer legio kansen. TEVV kreeg steeds minder grip op het spel. De mooiste kansen werden gemist door achtereenvolgens Ferdi Hidding, Denyal Dzemidzic en Sander van Nijen voor Rolder Boys. Bij een paar uitvallen kwam de topscorer van TEVV, Jan Jaap Wever, nog het dichtst bij de goal van de tegenstander, maar deze had zijn vizier niet scherp deze zondagmiddag. Ook de maker van de twee TEVV-goals, Oguzhan Altun, kon op rechts nog een keer doorgaan, maar had voor de goal ook geen kracht meer. Zo kwamen voor beide ploegen zo rond een uur spelen een paar mooie mogelijkheden. Rolder Boys rechterspits Ferdi Hidding kreeg in de slotfase nog een riante kans.

Reddende Kok
Hij kon alleen op TEVV-doelman Wim Kok af gaan, maar ook weer door de wind kreeg de bal teveel snelheid, zodat de TEVV-sluitpost ook nu weer de situatie meester was. Maar ook TEVV kreeg nog een mogelijkheid om de punten mee te nemen naar Tweede Exloërmond. Want zoals het zo vaak gaat, als de ene ploeg vergeet te scoren, dan doet een ander het wel. De vrije bal van Roy Feiken werd dan ook met de nodige belangstelling tegemoet gezien, maar de bal verdween net over het hoofd van Jan Jaap Wever naast het vijandelijk doel. Zo moesten beide ploegen zich tevreden stellen met een punt.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen blijft punten pakken

Na een zeer lange aanloopperiode lijkt v.v. Gasselternijveen net op tijd de juiste vorm ...

SJS doet weer mee na zege op SVBO

SJS deed goede zaken met de overwinning op SVBO en doet plotseling weer op ...