Vervelende primeur voor Gieterveen

GieterveenGieterveen heeft in haar tiende wedstrijd van het seizoen haar eerste verliespartij geleden. Hiermee heeft het de koppositie afgestaan aan HOC, dat de wedstrijd in Eext met 0-2 won. Gieterveen had de nederlaag helemaal aan zichzelf te danken door legio open kansen te missen en daarmee het hardwerkende Roswinkel in de wedstrijd te houden.

Verraderlijke wind
De eerste paar minuten waren voor de thuisploeg. Vanaf de aftrap werd een lange bal gegeven op de rechtsbuiten. De bal, die werd gedragen door de wind, kwam in eerste instantie terecht bij back Nijhuis, maar deze speelde te kort terug op keeper Van Dijken, waardoor er gelijk een kans ontstond. Gelukkig was Van Dijken erg alert in het begin van de wedstrijd, waardoor de score niet al na een aantal seconden werd geopend. Kort daarna kon de wederom als laatste man geposteerde Weerts net voorkomen dat de spits van Roswinkel de 1-0 kon inschieten. Gieterveen leek hierna wakker geschud en nam het heft in handen. Dit leidde tot een aantal grote kansen.

Uit het niets
De grootste was voor Rideon de Vries. Met een mooie pass van Caspers werd hij vrij voor de keeper gezet, maar hij werkte de bal over het vijandelijk doel. Ook Kupers kon het net niet vinden na een goed terug getrokken voorzet van Jorg Post. In deze fase had Gieterveen het betere van het spel, maar was het oppassen voor een gevaarlijke uitbraak. Halverwege de eerste helft kwam Roswinkel vanuit zo’n uitbraak uit het niets op een voorsprong. Een lange bal kon vrij worden aangenomen door spits Huizingh. Met een goede steekbal werd de rechtsbuiten aangespeeld die de bal voorgaf op de volledig vrijstaande Roy Veen, die dan ook beheerst in het lege doel kopte: 1-0.

Gemiste kansen
Hierop volgde een handvol honderd procent kansen op de gelijkmaker, waaronder een echte scrimmage. Eerst schoot Van der Veen een voorzet tegen de uitgestoken tenen van de keeper, schoot De Vries hierop tegen de lat en vond ook Jesse Nijhuis de tenen van de keeper. Niet veel later kwam opnieuw de jongste Nijhuis vrij voor de keeper, maar weer lag de doelman in de weg. Het was op dit moment een wonder dat de stand niet minimaal gelijk stond. Door het missen van deze kansen stond er met de rust een 1-0 stand op het scorebord.

Fout Van Dijken
De tweede helft begon eigenlijk zoals de eerste helft. Roswinkel probeerde vanaf het begin druk te zetten, maar deze keer kon Gieterveen vrij goed onder de druk uit voetballen. Toch werd de score uitgebreid door de thuisploeg. Een foute pass van keeper Van Dijken belandde in de voeten van Huizingh. Met een bekeken boogbaal, die vooral vaart kreeg door de wind, verschalkte hij de doelman die op dat moment ver voor zijn goal stond. Dit betekende de 2-0 en het teken voor Roswinkel om de wedstrijd in het slot te gooien.

Terug op aarde
Gieterveen kreeg hierop alsnog een aantal goede moment om de aansluitingstreffer te maken. Bert Kupers raakte de lat, evenals Wilte Nijhuis. Niek Drent en Roel Drent werden ingebracht om nog iets te forceren, maar hadden moeite om door de hechte defensie te komen. De meeste kansen werden echter niet tot goal gepromoveerd doordat de goal volledig gemist werd en wanneer de bal wel tussen de palen belandde stond de keeper keer op keer op de goede plek. Vlak voor tijd werd het nog 2-1. Na een goede actie van Niek Drent kwam de bal terecht bij Kupers, die met een bekeken schot de kruising vond. Dit was echter te laat om nog iets te forceren. Gieterveen staat nu dus weer met beide voeten op de grond en weet weer wat verliezen is.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen handhaaft zich in vierde klasse

Gasselternijveen heeft Buinen met ruime cijfers verslagen en speelt ook volgend seizoen in de ...

Mussel knokt zich naar punt tegen SCN

Mussel pakte een punt tegen SCN, nadat het zich terug knokte van een achterstand.

SJS weet weer wat winnen is

Na vijf duels zonder overwinning was het afgelopen eindelijk weer raak voor SJS. Hoewel op ...