Westerwolde ten koste van Bellingwolde in de middenmoot

westerwoldeIn een meer spannende dan goede wedstrijd behaalde Westerwolde zondagmiddag een fraaie 2-0 overwinning op streekgenoot Bellingwolde. Door doelpunten van aanvoerder Arjen Heidekamp in de eerste helft en Merijn te Velde in de tweede helft kon de goed leidende scheidsrechter Caglak uit Hoogezand aan het eind van de wedstrijd een overwinning van de thuisploeg op het wedstrijdformulier noteren. Een overwinning waar qua spelverhouding en doelkansen niet veel op aan te merken viel.

Veel lange ballen
Hoewel Westerwolde vaak de lange bal hanteerde, waren gedurende de gehele wedstrijd de betere kansen, en dus ook de doelpunten, voor de ploeg van trainer Loek Swarts. Al in de vijfde minuut kwam Westerwolde op voorsprong door een kopbal van Arjen Heidekamp. Wel moet worden geconstateerd dat de keeper van Bellingwolde hierbij niet geheel vrijuit ging. Hierna volgden nog een paar goede schoten op de goal van Bellingwolde en vlak voor rust had Merijn te Velde in vrije positie de kans om een op maat gegeven voorzet koppend af te ronden. Hij schampte de bal en deze verdween dan ook ver naast het doel over de achterlijn. Bellingwolde wist hier weinig tegenover te stellen. Tot de 16-meter voetbalde de ploeg van trainer Zantinga opbouwend op een goede manier, maar het ontbrak aan de juiste stootkracht om de deze middag goed keepende Henk Hebers in verlegenheid te brengen.

Bartel Geleijnse wordt afgehouden… (foto’s: Bé Eelsing)

Vlotte combinatie
Na de rust ongeveer hetzelfde spelbeeld. Vaak lange ballen van de thuisploeg en Bellingwolde dat middels verzorgd voetbal tot scoren probeerde te komen. Buiten bereik van de keeper van Westerwolde schoten de gasten halverwege de tweede helft nog wel op de kruising. Westerwolde had via snelle counters de betere kansen, maar scoorde aanvankelijk ook niet. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd was het wel raak. Een vlotte combinatie tussen Roy de Jongh en Merijn te Velde werd door laatstgenoemde koelbloedig afgerond. Door dit doelpunt was de druk enigszins van de ketel en kon de Vlagtwedder formatie de wedstrijd op een rustige manier richting de negentig minuten brengen.

Omhoog kijken
Door deze nuttige overwinning kan Westerwolde weer enigszins omhoog kijken. Met nog één wedstrijd voor de winterstop te gaan, volgende week in en tegen Meeden, zou het mogelijk kunnen zijn de eerste helft van het seizoen in het linker rijtje af te sluiten. En dat is voor een promovendus absoluut geen slechte prestatie. Noemenswaardig is nog te vermelden dat Westerwolde de eerste competitiehelft thuis ongeslagen heeft afgesloten. En dat wist het in grote getale opgekomen Westerwolde-publiek aan het eind van deze aangename voetbalmiddag te waarderen.