SJS luidt winterstop in met wanprestatie

SJSOp onverklaarbare wijze heeft SJS de eerste seizoenshelft dramatisch afgesloten. Een regelrechte wanprestatie zorgde voor een duidelijke 5-0 nederlaag in en tegen Willemsoord. Geen moment maakten de blauwhemden aanspraak op de overwinning en na negentig minuten verlieten de spelers met het schaamrood op de kaken het veld.

Goed gevoel verdwenen
Het goede gevoel van de week ervoor tegen Elim was binnen een kwartier al verdwenen. De thuisploeg kreeg de kansen op een presenteerblaadje en maakte hier dankbaar gebruik van. Na acht minuten wist Marthyn van der Zande de inzet van Ruben Siemonsma nog te redden, maar geheel in de lijn van dit seizoen ging deze redding via de borst van Christian Apperlo tegen de touwen. Na een kwartier stond het, als gezegd, 2-0. Centrumverdediger David Molema had de oversteek gemaakt bij een hoekschop. Op zich tijd genoeg voor de manschappen van SJS om hem op te vangen. Echter, geheel ongehinderd kon Molema de bal binnenkoppen, waarbij Nick Oosting op de doellijn net niet kon wegwerken. Kort daarna had de wedstrijd al in het slot kunnen worden gegooid. Een inzet van Siemonsma verdween via de buitenkant van de paal naast het doel. SJS kon hier bar weinig tegenover zetten. Het grossierde in foutieve passes en aannames. Hierdoor kwam het logischerwijs geenszins in het spel.

SJS kwam er niet aan te pas tegen Willemsoord... (foto: Brigitte de Wijk)
SJS kwam er niet aan te pas tegen Willemsoord… (foto: Brigitte de Wijk)

Wedstrijd in het slot
Alle goede aspiraties voor de tweede helft ten spijt: binnen tien minuten scoorde Willemsoord twee keer. Eerst was het wederom Siemonsma die aan de SJS-defensie ontsnapte en van der Zande klopte in de verre hoek. Tot overmaat van ramp werkte Frank Venema een vrije trap van Jeroen Dekker achter de SJS-goalie. Hierna probeerde SJS het nog wel, maar alles en iedereen had inmiddels wel in de gaten dat het tegen beter weten in was. Twintig minuten schoot Fabian Oenema de eindstand op het scorebord. Met een vrije trap wist hij van der Zande te verschalken in de korte hoek. SJS bewees niet alleen zichzelf, maar vooral elkaar, de begeleiding en staf en de meegereisde toeschouwers een slechte dienst, waarbij het zich moet schamen voor de vertoning van zaterdagmiddag.