Alteveer pakt punt bij Gruno

alteveerOp een winderig en koud sportpark ‘West End’ in Groningen is Alteveer er niet in geslaagd de volle buit mee te nemen. In een gelijkopgaande wedstrijd werd het uiteindelijk 2-2. Afgelopen weken kon er er door Alteveer nauwelijks goed getraind worden. Dit was het eerste gedeelte van de wedstrijd duidelijk zichtbaar. Daar ook Gruno slordig was in balbezit, werd het een rommelige wedstrijd.

Boogbal
Hoewel Alteveer een optisch overwicht had in de eerste helft, was het Gruno dat de eerste grote kans kreeg. Ineens dook een Gruno-aanvaller op voor Bart Heikens, maar deze schoof de bal voorlangs. Alteveer wist toch op voorsprong te komen. Een geweldige lange pass van Bryan Schenkel belandde bij Rudy Akpinar. Deze bleef koel en liet middels een prachtige boogbal de Gruno-goalie kansloos. Na de openingsgoal leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Alteveerders. Toch werd er met 1-1 gerust. Gruno kreeg een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel. De bal werd, gedragen door de wind, in de verre bovenhoek geschoten.

Spelregels
De tweede helft bleef het rommelig met kansjes over en weer. Een inzet van Can Altunay werd met de hand van de doellijn gehaald. Dit betekende een strafschop. Aanvoerder Bryan Schenkel schoot deze uitgelezen kans op de paal. Tot ieders verbazing besloot de scheidsrechter de strafschop over te laten nemen. In strijd met de spelregels ging Roy de Wijk nu achter de bal staan. Topscorer De Wijk faalde niet en bracht Alteveer op voorsprong. Met nog zo’n 20 minuten te spelen lukte het Alteveer niet om de wedstrijd in het slot te gooien. Gruno bracht een 16-jarige spits binnen de lijnen en deze jeugdspeler bezorgde de Alteveer-defensie handen vol werk. Het was dan ook niet verrassend dat deze talentvolle spits de 2-2 op de borden kopte.

Terecht
Vlak voor tijd kreeg Gruno zelfs nog de grootste kans op de overwinning, maar de Stadjers faalden in de afwerking. Zodoende stond er na negentig minuten voetbal een terechte uitslag op het scorebord. Alteveer blijft weliswaar bovenin meedoen, maar laat de ploegen onder zich nu toch aardig dichtbij komen.