Geflatteerde nederlaag voor Ter Apel ’96

ta-96Na het verlies vorige week in de uitwedstrijd tegen Twedo kon Ter Apel ’96 zich deze week wederom opmaken voor een belangrijke wedstrijd. Ditmaal stond de uitwedstrijd tegen SVV ’04 uit Schoonebeek op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden de Ter Apelers één punt meer verzameld dan de Schoonebekers en dit was in de wedstrijd ook duidelijk te zien, de ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd. Dat na negentig minuten voetballen de stand 4-0 op het scorebord was te zien kon dan ook zeker als geflatteerd worden beschouwd.

Lastige omstandigheden
Al na één minuut spelen was Ter Apel dichtbij de openingstreffer. Vanaf ongeveer twintig meter voor het doel loste Daan Stam een verrassend schot op het doel van SVV ’04-keeper Bos. Deze mocht dan ook blij zijn dat de bal via de paal over de achterlijn ging. Ook hierna bleef Ter Apel de iets betere ploeg. Van goed voetbal was aan beide kanten echter geen sprake, als excuus kon het veld worden aangehaald. Deze was zeer hobbelig en de bal was hierdoor moeilijk te controleren. Na een kwartier spelen kreeg ook SVV ’04 haar eerste grote kans. Geheel vrijstaand wis een SVV ’04-speler de bal laag in de hoek te koppen, maar hij zag de bal gekeerd worden door Ter Apel-doelman Brian de Jonge. Uit de daaropvolgende corner wist SVV’04 geen gevaar te stichten.

Verrassend schot
Dat SVV ’04 na ongeveer een half uur spelen op voorsprong kwam was wel enigszins verrassend te noemen. Een lange bal werd achter de verdediging van Ter Apel gespeeld en Harmen Stuiver wist vanaf de zijkant richting het Ter Apel doel te snellen. Waar iedereen een voorzet verwachtte dacht Stuiver hier anders over en hij verraste iedereen door de bal in de korte hoek van het doel te werken: 1-0. Voor Ter Apel brak hierna een lastige periode aan en het had geluk dat het niet op een grotere achterstand kwam. Franks Schoenmakers kon alleen op De Jonge afgaan maar ditmaal was de doelman de sterkste. Ter Apel was in deze fase zeker niet minder dan SVV’04 maar wist niet gevaarlijk te worden.

Loon naar werken
Na de rust was het Ter Apel dat de gevaarlijkste ploeg was. Door hard te werken wist het druk uit te oefenen op de verdediging van SVV ’04. Deze ploeg kreeg de bal maar moeilijk van haar eigen helft af. Vlak nadat Thijs Over was ingevallen voor Stephan de Groot was hij dichtbij de gelijkmaker. Een bekeken schot vanaf zo’n twintig meter van het doel eindigde jammer genoeg op de lat. Na zo’n zeventig minuten spelen leek Ter Apel beloond te worden voor de geleverde arbeid. Goed doorzetten van Thijs Over werd door de scheidsrechter gewaardeerd met het geven van een strafschop. Doelman Bos was te traag bij de grond en tikte Over licht aan.

Breekpunt
De normaal gesproken zekere strafschopnemer Ron Kuper zag zijn zwakke inzet echter gekeerd worden door Bos. Slechts enkele minuten later was de deceptie compleet toen een onhandig veroorzaakte vrije bal, genomen door Mark Kuipers, via de vingertoppen van De Jonge in de kruising belandde: 2-0. De teleurstelling was groot aan Ter Apel-zijde en binnen vijf minuten stond de stand op 4-0 door twee treffers van Frank Schoenmakers. De resterende wedstrijden zal Ter Apel moeten proberen zo snel mogelijk punten te gaan sprokkelen. In de wedstrijd tegen SVV’04 waren positieve punten te zien en hierop zullen de Ter Apelers moeten gaan voortborduren.Ofichem

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Tien Knoalsters pakken een punt bij CEC

Voor Stadskanaal stond de wedstrijd tegen CEC op het programma. Na de grote overwinning ...

Borger geeft overwinning weg en kan titel vergeten

Mocht Borger nog titelaspiraties hebben dan moest het afgelopen zaterdag winnen van middenmoter SVBO. ...