SC Stadskanaal slaat Sleen van zich af

stadskanaal_JPGHet tocht wel wisselvallig opererende Stadskanaal kreeg op het eigen sportpark Sleen op bezoek: een tegenstander die toch wel wat werd gevreesd, want  in de uitwedstrijd waren de roodhemden verantwoordelijk voor de eerste seizoensnederlaag van Stadskanaal. Toch wist Stadskanaal dit in de thuiswedstrijd recht te zetten. De blauwhemden heersten de hele wedstrijd en wisten met 3-1 te winnen. Dat de definitieve beslissing pas laat in de wedstrijd viel, konden de Knoalsters vooral zichzelf aanrekenen.

Romney en Vos
Stadskanaal begon fel aan de wedstrijd en was al vrij snel de betere ploeg. Sleen had niet veel in te brengen en moest het hebben van enkele spaarzame counters. Stadskanaal had al binnen vijf minuten de eerste kans: Sten Vos legde de bal perfect voor de voeten van Rodney Romney, maar hij vond de doelman van Sleen, Jorg Streunding, op zijn pad. Vos had even later nog een kans, maar z’n schot belandde op de paal. Romney was vooral gevaarlijk via zijn corners. Een van deze hoekschoppen belandde bij Ramcharan op het hoofd, maar de aanvaller kopte in de handen van de keeper.

Uitblinker Bakker
De meeste dreiging van Stadskanaal zijde kwam van Jeffrey Bakker. De eerste paar minuten had de buitenspeler het wat moeilijk, maar zodra de wedstrijd vorderde kwam hij er steeds meer in en zorgde voor gevaar. Zijn directe tegenstander werd keer op keer het bos in gestuurd en het wachten was uiteindelijk op een goal van hem. Het handelsmerk van Bakker (naar binnen trekken en uithalen) werd door keeper Streunding van Sleen echter goed ingeschat. Eén schot werd net naast getikt en twee andere schoten werden door Streunding over de lat gewerkt. Bakker was uiteindelijk wel betrokken bij de 1-0. Opnieuw liep hij zijn directe tegenstander voorbij en gaf een fenomenale voorzet die perfect op de kop van Ramcharan viel, die de bal dus ook perfect binnen kopte. Stadskanaal kon dus gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

Deksel op de neus
Na de rust ging Stadskanaal vrolijk verder waar het voor de rust mee bezig was, namelijk kansen creëren. Een voorzet van Hidde-Jan Hidding werd ingekopt door Ramcharan, maar deze werd gepakt door de prima keepende Streunding. Het wachten was dus echter op de 2-0, maar uiteindelijk was het Sleen dat voor de 1-1 zorgde. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd feilloos binnen gekopt. Dit was voor Sleen niet het teken om te gaan aanvallen en de beste kansen bleven dus voor de thuisclub. Vos leek na 25 minuten in de tweede helft de 2-1 te maken. Zijn corner leek in de goal te belandden, maar de goed opgestelde scheidsrechter constateerde geen goal. In de zeventigste minuut werd Ramcharan gewisseld voor Mario Georgescu en dit bleek een gouden wissel te zijn.

Gouden invalbeurt
Vijf minuten na zijn invalbeurt kon hij de bal vanaf achttien meter inschieten. Keeper Streunding raakte de bal nog wel aan, maar deze glipte tussen zijn handen door en dus kon Georgescu weer een goal bijschrijven. Georgescu had de smaak te pakken en een schot van hem vanaf zestien meter ging net naast en een andere schot belandde wel in de handen van Streunding. De wedstrijd leek in 2-1 te eindigen, maar toch kreeg Sleen nog een grote kans, maar gelukkig was doelman Royce Geerlings paraat om de bal te pakken. Uiteindelijk was het Hidding die ver in de blessuretijd de 3-1 binnen schoot om de wedstrijd definitief te beslissen.

- Banner SC Stadskanaal

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

USV loopt na rust ver weg bij Buinen

Foto Andries Middelbos, Buinen was zondag niet opgewassen tegen USV. De uitstekende serie van ...

Pekelder Boys stoomt verder op na zege op Buinerveen

Pekelder Boys boekte weer een zege, Buinerveen is bezig aan een mindere reeks.

Winst voor Sellingen, verlies voor JVV

Sellingen moest ruim winnen van Wedde en deed dat ook en bekerde daardoor verder.