TEVV incasseert forse nederlaag tegen Erica

TEVVIn een cruciaal duel in de eerste klass F heeft TEVV een forse nederlaag geleden. Tegen SC Erica was het zaak om te winnen, zodat de stap naar de middenmoot definitief gemaakt kon worden. Zonder de tot deze wedstrijd vaste waarde Ronny Zwikker gingen de blauw-gelen ten onder: 2-5. Grote man in de wedstrijd was Michel Overweg, die drie van de vijf treffers van de bezoekers voor zijn rekening nam.

Enerverende start
De wedstrijd begon enerverend, want al in de eerste minuut moest TEVV-doelman Wim Kok met een sublieme redding een doelpunt van Pelle Bos voorkomen. In de tegenaanval waren TEVV-aanvoerder Eddie Schoenmaker en de Mondker spits Jan Jaap Wever heel dichtbij de openingstreffer, maar laatstgenoemde schoot net over na een mooie aanval. Toch was Wever de maker van de eerste goal. Hij wurmde zich met een goede actie tussen twee Erica-verdedigers door en schoot beheerst binnen: 1-0. De ploeg van coach Arthur van der Veen gaf echter meteen weer gas en was bij een scrimmage voor het TEVV-doel dicht bij de gelijkmaker, maar wederom was Wim Kok de situatie meester.

Op en neer golvend
Aan de andere kant had TEVV de marge kunnen vergroten. Eddie Schoenmaker ging helemaal op rechts goed door de defensie van de bezoekers en zijn afgemeten voorzet bereikte de mee opgekomen Ayhan Bas, maar die schoot over het doel. Zo golfde het spel heen en weer en na een kwartier viel dan ook de gelijkmaker. Een vrije bal werd subliem door Erica’s nummer tien, Kelvin Jager, binnen gekruld: 1-1. De ploeg van Hans Kamphuis pakte gewoon de draad weer op en weer was het Ayhan Bas die dichtbij een treffer was, maar doelman Bram Gebbeken verkleinde goed zijn doel.

Weinig verschil
Uit de toegekende corner, genomen door Sander Marissen, kopte Nick Kroeze toch nog heel fraai de 2-1 binnen voor de Exloërmonders. De ploegen deden niets voor elkaar onder en dat blijkt ook wel uit de ranglijst, omdat ze nagenoeg gelijk staan. En het was dan ook niet verwonderlijk, dat de beide ploegen met een gelijkspel de rust in zouden gaan. Robert Torenbosch stond plotseling vrij voor Wim Kok en liet hem verder kansloos: 2-2. Deze momenten maakte Ronny Zwikker al niet meer mee, want teleurgesteld over het verliezen van zijn basisplek vertrok hij naar huis.

Konijn uit de hoed
Na de thee was het niveau een stuk minder en leek het duel zich naar een gelijkspel voort te slepen. Maar Arthur van der Veen had nog een konijn uit de hoge hoed gehaald, namelijk Michel Overweg. De aanvaller, die op slag van rust Pelle Bos was komen vervangen, bleek van doorslaggevend belang. Nadat de thuisploeg via Sander Marissen en Jan Jaap Wever vergeefs probeerden een bres te slaan in de Erica-defensie, was het de fanatieke pinchhitter van de Ericanen, die de thuisploeg de das om deed. Ruim een kwartier voor het eind beoordeelde laatste man Nick Kroeze een lange bal verkeerd, waardoor Michel Overweg alleen op Wim Kok afging en afrondde: 2-3. Een minuut later was het opnieuw Overweg die op identieke wijze als zijn eerste goal afrondde: 2-4. In de slotfase leverde de technisch begaafde Kelvin Jager nog een hele fraaie voorzet, die wederom door Michel Overweg binnen werd gewerkt, waardoor de eindstand op de borden kwam.