Nick Oosting beleeft moeizaam eerste seizoen bij SJS

SJSSJS boekte afgelopen zaterdag pas haar tweede overwinning van het seizoen. En deze zege was broodnodig, want door de winst van de concurrentie was de situatie voor de Knoalsters bij een nederlaag haast uitzichtloos geworden. Nick Oosting was deze middag erg belangrijk voor de blauwhemden, want mede door zijn twee treffers werd Hollandscheveld met 4-2 verslagen. SJS heeft nog acht wedstrijden voor de boeg om het vege lijf te redden, anders is men voor het eerst in 20 jaar veroordeeld tot de vierde klasse. Oosting weet wat hen te doen staat: “Eigenlijk telt alleen de winst nog.”

Ongekende luxe
Na het laatste fluitsignaal was de ontlading bij SJS groot, maar al gauw sloeg de stemming weer om toen duidelijk werd dat Vitesse ’63 en Hoogeveen ook wisten te winnen. Toch zal deze overwinning de burger moed geven richting het einde van het seizoen en in de ogen van Oosting waren de drie punten ook verdiend: “We hadden ons goed voorbereid op dit duel, wat we overigens altijd doen, maar nu zat het eindelijk een keer mee. We kwamen vroeg op voorsprong en konden deze uitbouwen. Voor ons natuurlijk een ongekende luxe. Na de rust nam Hollandscheveld meer risico en hebben we geluk gehad, onder andere door een gemiste strafschop, maar uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen!”

Knappe doelpunten
De in Nieuw Buinen woonachtige Oosting speelde ook tegen Hollandscheveld weer rechtsbuiten, waar hij eerder dit seizoen voornamelijk als rechter vleugelverdediger acteerde. En met zijn snelheid is hij een plaag voor elke verdediger, zo weet ook trainer Piebes: “De trainer weet dat ik vroeger ook veel als rechtsbuiten heb gespeeld en hij had er vertrouwen in dat het er nog steeds in zit. Mede door blessures en schorsingen speel ik nu dus in de aanval en het bevalt tot nu toe prima!” En dat het er nog steeds in zit, bewees de snelle aanvaller dus afgelopen zaterdag met twee knappe doelpunten: “Bij de eerste goal werd ik met een prima steekpass van Jasper Nomden vrij voor de keeper gezet en kon ik de bal in de verre hoek schuiven. De tweede goal volgde na een goede aanval. Ronald Zuidema speelde mij vrij en met een soort halve lob werkte ik de bal in het doel.”

Nick Oosting was twee keer trefzeker tegen Hollandscheveld (Foto: Brigitte de Wijk)
Nick Oosting was twee keer trefzeker tegen Hollandscheveld (Foto: Brigitte de Wijk)

Jonge gasten
De nu 25-jarige Oosting debuteerde al op 14-jarige leeftijd in het eerste elftal van Nieuw Buinen en na een jaartje in de A-junioren bij SC Veendam te hebben gespeeld keerde hij weer terug op het oude nest. Hier speelde hij jarenlang in de senioren, maar tot een definitieve doorbraak in het eerste elftal kwam het niet. Hij koos afgelopen zomer dus voor de overstap naar SJS, waar het hem, afgezien van de resultaten, goed bevalt: “We hebben een mooi team met nog veel jonge gasten. Daarnaast kende ik al een aantal mensen binnen de club, dus de keuze was vrij snel gemaakt.” Zijn jeugdliefde Nieuw Buinen beleeft net als SJS ook een heel moeizaam seizoen en dit is Oosting natuurlijk niet ontgaan: “Uiteraard volg ik Nieuw Buinen nog elk weekend. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik niet heel veel wedstrijden heb gekeken, maar het is wel duidelijk dat zij het ook lastig hebben. Ik verwacht alleen wel dat het bij hen uiteindelijk wel goed gaat komen, zeker na de terugkeer van een aantal dragende spelers.”

Andere aanpak
Of het met SJS goed gaat komen, laat de medewerker van de RDW in Veendam een beetje in het midden. Er zijn nog acht wedstrijden te gaan, onder andere tegen de concurrenten Vitesse ’63 en Hoogeveen, dus er zijn nog genoeg punten te behalen om (rechtstreekse) degradatie te voorkomen. “Dit begint met keihard werken en door scherp te blijven”, zegt Oosting. “Dit is eigenlijk alles wat we nu nog kunnen doen. We hebben de punten keihard nodig, dat moge duidelijk zijn.” En mocht SJS door een ware Houdini-act derdeklasser blijven, dan zal het volgend seizoen echt anders moeten. “Hoe we dat aan moeten pakken? Daarop heb ik niet direct een antwoord. Als dat wel zo was, dan hadden we het dit seizoen niet zo moeilijk gehad en hadden we er meteen wat aan kunnen doen. Het is voor mij ook moeilijk te verklaren waarom het deze jaargang zo stroef gaat”, aldus de reële buitenspeler.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sten Vos: “Stadskanaal houdt de punten in eigen huis tegen Nieuw Buinen.”

Sten Vos verwachte een pittig seizoen, maar ziet Stadskanaal zondag winnen van Nieuw Buinen.

Jarno Hoiting wil Rolder Boys achterna

Lang speelden in de vierde klasse D van het zondagvoetbal drie Kanaalstreek-clubs. Speelden, want de ...