Sten Vos: “Stadskanaal houdt de punten in eigen huis tegen Nieuw Buinen.”

Sten Vos verwachte een pittig seizoen, maar ziet Stadskanaal zondag winnen van Nieuw Buinen.

Na een seizoen in de bovenste regionen dwong SC Stadskanaal een plaats in de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse af. Uiteindelijk bleek Hoogezand hierin een maatje te groot en daardoor maakt Stadskanaal zich op voor een nieuw seizoen in de tweede klasse. Op papier lijkt deze klasse aanmerkelijk sterker geworden en Sten Vos gaat voor een plaats in het linker rijtje.

De 26-jarige Vos speelt inmiddels alweer zeven jaar in de hoofdmacht van SC Stadskanaal. Hoewel hij snel degradeerde maakte hij daarna de opmars richting de tweede klasse mee bij de ‘SC’. Inmiddels klopt Stadskanaal op de deur van de eerste klasse en dit had het afgelopen seizoen zomaar eens werkelijkheid kunnen worden. ‘’Wij hebben laten zien dat wij mee kunnen doen om de bovenste plekken in een tweede klasse waar iedereen aan elkaar gewaagd was. Ik kan tevreden terugkijken naar een seizoen waarin veel is gebeurd. Wedstrijden waarbij elk schot op doel een doelpunt was, maar ook wedstrijden waarbij wij heel veel pech hebben gehad door ballen tegen de lat of paal. Het doel was de top 4 en dat hebben wij bereikt. Er had meer ingezeten. Op een mysterieuze wijze wisten wij nog de nacompetitie te halen in Assen. Wij wonnen met 0-5 van FC Assen en de concurrenten lieten het liggen. Er stond een hecht team en dat heeft tot een goed resultaat geleid. Er zijn altijd dingen die beter kunnen, maar als deze groep elke week traint en op zondag keihard voor elkaar knokt, dan komen de punten vanzelf!’’

Pittig en interessant seizoen

Gekeken naar de competitie–indeling verwacht Vos een pittig, maar interessant, seizoen. Het is ook even afwachten hoe dit uitpakt voor Stadskanaal. ‘’Het is een competitie met veel nieuwe ploegen. Nieuwe ploegen zorgen voor nog meer strijd. Teams waar je vaker tegen gespeeld hebt kunnen zorgen voor onderschatting en dat is wat je niet wil. Een competitie met veel sterke ploegen, waarbij uitgekeken wordt naar de derby’s tegen Nieuw Buinen en Valthermond. Dit geeft altijd iets extra’s. Ondanks de knappe vierde plek van vorig seizoen moeten wij zorgen voor handhaving. Voor ons moet het doel zijn om in het linker rijtje te eindigen en dan heb je het gewoon heel goed gedaan. Wellicht groeien wij in de competitie en is er uitzicht op meer, zoals een periode.’’

De aanvaller beseft zich maar al te goed dat Stadskanaal over een brede selectie beschikt en het dus nooit een ‘zekerheidje’ zal zijn dat je altijd speelt. ‘’De trainer heeft keus. Elke week hard trainen en dan zie ik wel of ik in de basis speel ja of de nee. Ik ben buitenspeler en wil mij elk seizoen belangrijk maken voor het team met doelpunten en de assist. Ik gun iedereen een plek in de basis, maar ik ga er natuurlijk alles aan doen om elke zondag te spelen. Uiteindelijk zijn de 3 punten op zondag middag het belangrijkste!’’

Op het scherpst van de snede

Die drie punten zal ‘Knoal’ moeten pakken in de derby tegen Nieuw Buinen. Het is voor Vos het eerste competitietreffen met de oranjehemden. Hij verwacht een wedstijd op het scherpst van de snede. ‘’Na de derby van vorig jaar tegen Valthermond komt er dit jaar een andere derby bij en zeker niet de minste. Nieuw Buinen heeft ook altijd hoog gespeeld, dus het zal een middag worden met veel strijd. Waar afgelopen zondag ons de punten letterlijk zijn afgepakt, willen wij deze zondag natuurlijk in eigen huis houden. Het zijn wedstrijden die natuurlijk altijd iets extra’s hebben. De meeste jongens kennen elkaar. Het zal een wedstrijd worden waarin beide ploegen gaan voor de absolute winst.’’

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Richard Wiggers: “HOC wil positief verrassen in de derde klasse.”

Richard Wiggers hoopt komend seizoen met HOC een van de positieve verrassingen te worden ...

Jorrit Kunst: “Eeuwig zonde dat WKE failliet ging!”

Toen Jorrit Kunst na het doorlopen van de gehele jeugdopleiding van FC Groningen de ...