Vlaggenschip laat SETA in de steek

setaDe uitstraling van SETA is verbeterd. De club slaagt erin sponsoren aan zich te binden, het sportpark is flink opgeknapt en het bestuur doet er veel aan om de club positief in het nieuws te laten komen. Die goedwillende vrijwilligers werden flink in de steek gelaten door een aantal ongeleide projectielen op het veld. SETA verloor met flinke cijfers tegen WVV.

Door Martijn Folkers

Gegroepeerd spelen
Want de 3-9 nederlaag had absoluut niet gehoeven. Dat klinkt misschien gek met zo’n stand, maar de eerste vijftien minuten speelde SETA helemaal geen slechte wedstrijd. Dat het team van trainer Wilbert Arends na dik achttien minuten met 2-1 leidde was ook verdiend. Trainer Arends probeerde zijn team gegroepeerd te laten spelen, maar werd daarna lelijk in de steek gelaten door zijn ploeg.

SETA - WVV, onder prachtige omstandigheden... (foto: Johan Wijnholds)
SETA – WVV, onder prachtige omstandigheden… (foto’s: Johan Wijnholds)

Berusten in het lot
In een periode van amper vijf minuten, zo rond de twintigste minuut, gaf SETA de wedstrijd volledig uit handen. Scheidsrechter Van Duinen zag een handsbal van Ramon Boon en legde de bal op de stip. Dat was een koud kunstje voor Fabian Berghuis en die treffer betekende de ommekeer. Koud een minuut later volgde de 2-3 van Robert van den Akker en even later breidde WVV de score uit. Toen scheidsrechter Van Duinen SETA-grensrechter Stoffer Timmer een gele kaart gaf, wond Arends zich nog wel op, maar toen hij zag dat SETA er vervolgens een potje van maakte berustte ook hij in zijn lot.

Los zand
En die berusting en ingehouden woede viel volledig te begrijpen. De spelers van SETA lieten de club in de steek, liepen voortdurend op elkaar te schelden en het elftal hing als los zand aan elkaar. Nog voor rust maakte Van den Akker zijn tweede treffer en dankzij die goal gingen de Winschoters rusten met een comfortabele 2-5 voorsprong.

Ben Davids toonde zijn goede wil...
Ben Davids (5) toonde zijn goede wil, maar kon de wedstrijd ook niet omdraaien…

Negatief gedrag
Arends zag het niet meer zitten en bleef de hele rust op de bank zitten. Die keuze miste zijn effect. Na rust liep WVV zonder zich bovenmatig in te spannen uit naar 2-8, mede dankzij een geweldige solo van Matthijs Mollema. De enige SETA-speler die nog knokte voor elke bal was Ben Davids en zijn inzet werd beloond met een treffer. Maar uiteindelijk wist zelfs Davids niet aan de malaise te onttrekken.

Zichzelf hervinden
Het slotakkoord was dan ook voor WVV, nadat Van den Akker opnieuw scoorde. Trainer Wilbert Arends stoof na afloop direct richting zijn auto en reed enkele minuten na het laatste fluitsignaal het sportpark af. Hij moest het vandaag doen zonder Raymond Allemekinders, normaliter een sterkhouder voor SETA. Het is te hopen dat SETA zichzelf hervindt, anders dreigt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan aan de Schoolstraat.