Scherp aan een wedstrijd beginnen. Het lijkt dit seizoen de achilleshiel van GKC. Op bezoek bij Buinerveen, dat voor aanvang van de wedstrijd nog puntloos was, kregen de geelhemden in het eerste kwartier zeker drie grote kansen, maar dichterbij dan de vrije trap van Richard Wieringh op de paal kwamen de mannen van Emiel Jansen niet. Buinerveen streed voor iedere meter en kwam zelfs op een 3-1 voorsprong. Uiteindelijk redden de blauwhemden het niet, maar was het eerste punt wel binnen: 3-3.

Impuls Middeljans
Als gezegd: GKC kreeg wel degelijk kansen in de openingsfase. Willy Kral kopte een bal te slap in en Harald Keur (oud-Buinerveen) had het vizier ook niet scherp staan. Jeffrey Boelsma had dat aan de andere kan wel, want na een mooie aanval kon hij de ervaren Jeroen Keizer passeren: 1-0. Aan de kant van Buinerveen deed Mark Middeljans voor het eerst dit seizoen mee in een wedstrijd van het eerste elftal. Dit zorgde voor een enorme kwaliteitsimpuls op, die de thuisploeg bijna drie punten opleverde: Middeljans maakte voor de thee uit een strafschop een treffer, waarmee hij de ruststand op 2-1 bepaalde. Björn Schuiling had tien minuten eerder de eerste goal van GKC op het scorebord gezet, via een schot van buiten het strafschopgebied.

Buinerveen joegen de spelers van GKC flink op...  (foto: v.v Buinerveen)
Buinerveen joeg de spelers van GKC flink op… (foto: v.v Buinerveen)

Donderspeech
Vanzelfsprekend was trainer Emiel Jansen niet te spreken over het spel van zijn pupillen en na een stevig onderhoud gingen de geel-zwarten op zoek naar de voorsprong. Via Robbert Mensinga leek een gelijke stand in de maak, maar de clubtopscorer had zijn vizier niet op scherp staan. Dit resulteerde in het missen van zeker drie grote kansen. Zoveel kansen had Mark Middeljans niet nodig, want op aangeven van Bert Timmermans maakte de aanvaller er na een uur spelen 3-1 van: een stunt leek in de maak. En wanneer Middeljans tien minuten later zijn derde had gemaakt, had niemand het vreemd gevonden, maar de inzet verdween net over de goal van Keizer.

Slotoffensief
Wellicht was dat het moment waarop GKC wakker werd. Trainer Jansen had inmiddels ingegrepen door een aantal keren te wisselen en een slotoffensief leek in de maak. Willy Kral gaf hierbij het goede voorbeeld door vijf minuten voor het einde van de speeltijd de aansluitingstreffer tegen de touwen te frommelen. Buinerveen kon niets anders dan zich groeperen op de eigen helft en onder het motto ‘vrouwen en kinderen eerst’ de voorsprong te verdedigen. Dit lukte de ploeg van Ludie Hulshof uiteindelijk niet: in de blessuretijd wist Robbert Mensinga een voorzet van Bart Heijerman tot gelijkmaker te promoveren: 3-3.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Pekelder Boys houdt stand tegen Bareveld

Pekelder Boys heeft de uitstekende basis, die het in de eerste wedstrijd van de ...

Terug in de tijd: Loon naar werken voor Gieterveen

Gieterveen maakte een achterstand goed tegen PJC en promoveerde daardoor naar de 4e klasse.