Belofen Stadskanaal komen net tekort

stadskanaal_JPGAfgelopen week stonden er weer wedstrijden in de Noordlease/Heigro Beloftencompetitie op het programma. Voor de beloften van Stadskanaal betekende dat een uitwedstrijd tegen de beloften van GVAV-Rapiditas. De Stadjers waren in Stadskanaal sterker en dat was ook nu weer het geval. Stadskanaal trad aan met een jonge selectie, bestaande uit twee eerste elftal spelers, drie tweede elftal spelers, zes A-junioren en vier B-junioren. GVAV trad aan met onder andere vijf eerste elftal spelers en dit verschil was ook al vrij snel te merken in de wedstrijd. Toch gaven de goed spelende blauwhemden zich pas in de laatste minuut gewonnen: 3-2.

Lastig begin
De blauwhemden hadden in het begin erg veel moeite met de druk die de tegenstander oplegde. Met name de backs, Nick Weidijk en Rik Meinds (rentree na kruisbandletsel) hadden het moeilijk. Het geluk voor deze spelers was dat ze Ricardo Ensing en B-junior Roy Tolner in de rug hadden, die de meeste ballen wel weg werkten. Toch kon de 1-0 niet uitblijven en nadat de rechtsbuiten van GVAV goed doorkwam en kon voorzetten was het Weidijk die de bal achter keeper Patrick Pieterman tikte.

Terug in de wedstrijd
Stadskanaal was vooral gevaarlijk in de omschakeling. B-junior Kémil Chmayssani kwam als linksbuiten zijn directe tegenstander keer op keer voorbij een ook rechtsbuiten Yordi Saman zorgde voor dreiging. Maar het centrum van GVAV gaf niks weg en spits Jeffrey Bakker kreeg maar weinig goed bespeelbare bal. Nadat de druk van de Groningers een beetje was weggezakt kwam Stadskanaal wat meer aan voetballen toe. Toch was er uiteindelijk een dood spelmoment voor nodig om te scoren. Een corner van Saman belandde op het hoofd van Ensing die de bal goed binnen kopte, vijf minuten voor de rust. Vlak voor rust kon Bakker zelfs voor een voorsprong zorgen nadat hij achter de verdediging door kon stomen naar de goal. Deze aanval werd echter afgevlagd voor buitenspel.

Herstel Meinds
Na de thee kwam Joost Buiter in de ploeg voor de moegestreden Weidijk en Issa Chuma verving Chmayssani. GVAV begon de tweede helft net als in eerste helft door veel druk te zetten op Stadskanaal. Maar de verdediging had de aanvallers van GVAV aardig onder controle. Meinds had zich hersteld van het slechte begin en was het niet meer te zien dat hij een jaar afwezig is geweest. Toch kwam GVAV snel op 2-1. Een ingebrachte hoekschop werd goed binnen gekopt en Stadskanaal kon weer opnieuw beginnen.  De druk was hierna weer wat van de ketel en Stadskanaal kwam er weer een aantal keren goed uit. Joost Oldemenger werkte zich een slag in de rondte achter de spitsen, maar had net een beetje pech met z’n dribbels.

Sterke Pieterman
Uiteindelijk leverde één van de dribbels wel een vrije trap op. Buiter ging achter de bal staan en schoot hard over de grond. De keeper leek de bal te hebben, maar liet de bal alsnog los zodat de 2-2 kon worden bijgeschreven. GVAV ging nu weer druk zetten, maar stuitte meestal op een verdediger of op Pieterman. Deze jonge keeper van A1 onderscheidde zich door iedere bal die zijn richting op ging goed te pakken. Het publiek van GVAV vroeg zelfs om een wissel van Pieterman, iets wat de keeper vooral sterker maakte. Stadskanaal kon tot de laatste minuut alles afhouden, maar uiteindelijk wisten de Stadjers in de laatste minuut alsnog doel te treffen. Stadskanaal kreeg nog een kans om dit goed te maken, maar ditmaal trof Buiter geen doel vanuit een vrije trap waardoor de wedstrijd in 3-2 eindigde.

Kanaalstreek-derby
De beloften van Stadskanaal kunnen terugkijken op een goede wedstrijd tegen een sterkere tegenstander. Op 6 april zijn de laatste wedstrijden van deze poule en dan wacht er voor Stadskanaal op sportpark ‘Het Pagedal’ een Kanaalstreek-derby tegen de beloften van Nieuw-Buinen. Als GVAV-Rapiditas zijn sportieve plicht doet tegen Wildervank betekent dit dat deze Kanaalstreek-derby ook bepalend is voor wie zich plaatst voor het eindtoernooi.- Banner SC Stadskanaal

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

NWVV speelt gelijk bij VVAK

NWVV stond met 0-2 voor, maar speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk tegen VVAK.

Onstwedder Boys doet goede zaken

Onstwedder Boys heeft goede zaken gedaan met de overwinning op DKB.

Gieterveen na rust ruim langs Buinen

Gieterveen maakte het zich afgelopen zondag in de beginfase erg moeilijk, maar nam in de tweede helft ...